GUV Triathlon Aalten bijna vol!

AALTEN – Zeker vierhonderd deelnemers staan op Vaderdag aan de start van de tweede editie van de vernieuwde GUV Triathlon Aalten. De ⅛ triathlon zit vol en bij de ¼ triathlon zijn nog maar enkele plekken vrij. Maar check de website, www.triathlonaalten.nl voor de laatste stand van zaken. Dit jaar kunnen voor het eerst ook kinderen van 8 t/m 14 jaar meedoen. Voor hen is er een zwemloop. Zij mogen, zolang er plek is, op de dag zelf inschrijven, met een maximum aantal van 40.

Het programma is als volgt. De kinderen starten om 9.45 uur (inschrijven kan tot uiterlijk 9 uur). Om 10.00 uur start de ⅛ triathlon, zowel de individuelen als de trio’s. En om 10.20 uur de ¼ triathlon, ook hier individuelen en trio’s tegelijkertijd.

Er zijn ervaren fanatiekelingen, grote namen uit de triathlonsport, maar ook recreanten die nog amper weten waar ze aan beginnen. ‘Ga je eigenlijk eerst fietsen of eerst lopen?’, was vorig jaar een vraag van een deelnemer, vlak voor de start. Eerst zwemmen, dan fietsen en tot slot lopen, dat is triathlon. Een geweldige uitdaging, dus ook voor mensen die er helemaal nieuw instappen. Nog zo’n beginnersding: vergeet na het fietsen niet je startnummer van je rug naar je buik te draaien. Routiniers hebben daarvoor een speciale startnummerband die je makkelijk rond het middel draait. Want ja, de wissels, daar is tijd op te winnen, als het je om tijd gaat tenminste. De snelste atleten springen na het zwemmen kleddernat op de fiets en schuiven de voeten al fietsend in de schoenen, die ze vooraf al op de pedalen hebben vastgeklikt. Andere deelnemers nemen rustig de tijd om zich in de wisselzone af te drogen en om te kleden. Een sportdag voor iedereen, dat is de GUV Triathlon Aalten op Vaderdag.

Klik voor meer informatie

De tijdsregistratie gaat helemaal officieel. Met een chip die aan een enkelband vast zit. De bekende organisatie MyLaps zorgt hiervoor. Matten die de chips lezen, liggen niet alleen bij de start en de finish, maar ook tussen de verschillende onderdelen in. Uitslagen staan direct na de wedstrijd online.

Zo wordt het een heroïsche dag voor iedereen die meedoet en voor iedereen die komt aanmoedigen, op zondag 18 juni, Vaderdag dus.