20 april 2024
Home » H.V. Grol DS3 maatje te groot voor Reflex DS2 (10-21)

H.V. Grol DS3 maatje te groot voor Reflex DS2 (10-21)

225

GROENLO/VARSSEVELD – Vorig weekend speelde Grol dames 3 een prima wedstrijd tegen het eerste team van Reflex, waarbij er alleen te weinig werd gescoord. De wedstrijd ging verloren met 6-12. Deze zondag ging het team uit Groenlo op bezoek in Varsseveld, dit keer echter tegen hun tweede team. Zij staan lager dan Reflex 1, maar moeten niet worden onderschat.

Bij aankomst in Varsseveld viel gelijk op dat enkele speelsters van dames 1 nu weer tegen Grol in het veld stonden. Grol wist dan ook dat ze meteen scherp moesten zijn en op tempo spelen aangezien er 4 wissels op de bank zaten. Het tempo wilde nog niet gelijk lukken, er zat weinig beweging in de aanval. Reflex wilde penalty’s hebben en die kregen ze ook, de eerste helft scoorden ze 4 punten daaruit. Uit spelsituaties werd slechts 3 keer het doel gevonden. Grol wist net iets meer te scoren, de ruststand was 7-9 in het voordeel van de bezoekers.

Na de rust heeft Grol vaak moeite met snel spelen, conditie speelt hierbij soms een rol. Vandaag hadden ze hier geen last van, er werd meer bewogen en goed strak op het doel gegooid, waardoor onder andere Laura, Rianne en Loran vanuit de opbouw aan het scoren kwamen. Ook Grol kreeg enkele penalty’s, Sylke wist er 1 te verzilveren waardoor Grol steeds verder uitliep. Reflex geloofde er niet meer in, vooral doordat de verdediging erg sterk stond. Ze konden bijna niet op het doel schieten, indien dat wel lukte stuitten ze vaak op keepster Dion. Deze helft wist Reflex slechts 1 doelpunt te maken uit een penalty en 2 uit het spel. Marieke gooide vanuit de hoek het laatste doelpunt voor Grol erin.

De eindstand was een ruime overwinning voor de dames uit Groenlo, 10-21. Het team en de coaches waren zeer tevreden over deze wedstrijd en blij met het behalen van een van de doelstellingen van dames 3: meer dan 20 doelpunten scoren in 1 wedstrijd.