Handbal clinic voor kinderen BSO De Hoeksteen en BSO De Watermolen.

GROENLO – Een sportief en gezond begin van de herfstvakantie. Maandagochtend stonden er 30 kinderen te trappelen om aan de handbal clinic te kunnen beginnen. Verschillende vrijwilligers van de HV Grol hebben in twee uur tijd de fanatieke kinderen op speelse wijze kennis laten maken met het snelle en verrassende spel handbal. De kinderen van de BSO werden ingedeeld in drie groepen met alleen kinderen van hun eigen leeftijd.

De beleving van het jongste kind (4 en 5 jaar) kenmerkt zich in het ontdekken en veel willen bewegen. Klimmen, klauteren, tikspelen en experimenteren met verschillende materialen (ballonnen, tennisballen enz.) stond hier centraal.

Voor kinderen in de leeftijd van 6, 7 en 8 wordt bij handbal veel aandacht gegeven aan motorische oefeningen. Met behulp van veel verschillende materialen hebben de kinderen veel ervaring opgedaan met hand- en voet coördinatie. Ook hebben zij geoefend met vangen, gooien, stabiliteit en het handbal voor de F-jeugd. Dit is een speelse handbal vorm op een klein veld en met een zachte bal waar de beleving van het kind centraal staat.

De 9 en 10 jarige kinderen leerden de beginselen van het handballen op een groot veld. Vangen, gooien, coördinatie en bewegen zonder bal stond hier centraal. Ze maakten een mooi spandoek. Aan het eind van de ochtend hebben zij aan de jongere kinderen, de vrijwilligers en de begeleiders van de BSO hun kwaliteiten laten zien in een echt handbal wedstrijdje. Ook bij deze leeftijdsgroep staat spelvreugde voorop.

Wij kunnen terug kijken op een geslaagde ochtend waar wij hebben laten zien hoe de jeugd bij handbal hun trainingen, toernooien (F-jeugd) en wedstrijden (E-jeugd) speelt. Een afwisseling van ontspannende en inspannende activiteiten.

Kinderen tot en met 10 jaar zijn iedere vrijdag welkom om een aantal keer gratis mee te trainen van 17:00-18:00 in sporthal Den Elshof. Aanstaande vrijdag staat de training in het teken van de vakantie (energie kwijtraken en weinig nadenken). Wij hopen dat er een aantal fanatieke jongens en meiden onze E- en F-jeugd komen versterken.

Bent u ook geïnteresseerd in een clinic die wordt verzorgd door de HV Grol? Wij willen hem graag verzorgen. Neem contact op met: grol@handbal.nl