HCL Groessen-Loo DC1 – HV Grol DC 1


HV Grol DC1 begon de wedstrijd goed tegen HCL Groessen-Loo DC1, ondanks dat veel meiden bij Groessen-Loo al voor hun 2e jaar in de C poule speelden. De Grolse 6-0 verdediging was erg sterk en daardoor kon Groessen-Loo er moeilijk door heen komen. In het begin werd er weinig gescoord en zelfs een break out van Groessen werd niet benut, ook door goed keepwerk van Loes.

Groessen-Loo raakte gefrustreerd omdat ze de kansen niet benutte. Suze kon scoren door goed samenspel aan de kant van Grol. Door een betere verdediging van Grol en wat “harder” spel, kreeg Grol een strafworp tegen maar deze werd geblokt door topkeepster Loes. De ruststand was dan ook 0-2 in het voordeel van Grol C1.

Na de rust keerde de wedstrijd wat, maar Grol bleef volhouden. Het werd dan ook snel 1-2. Grol gebruikte daarna weinig variatie in hun spel en leden soms onnodig balverlies. Ook het blokken ging wat minder. Dit resulteerde in sprongschoten en doelpunten voor Groessen-Loo. De middenopbouw van Grol kreeg weinig ruimte van de tegenpartij.

Helaas ging de overwinning naar HCL Groessen-Loo met 7-3. Toch was Grol tevreden over de verdediging en inzet en gaan vol goede moed door!