28 april 2024
Home » Sport » HV Grol C1-DFS Arnhem C1

GROENLO – Zondag 25 maart moesten de meiden aantreden tegen de kampioenen van DFS uit Arnhem. Zij hadden dit seizoen geen enkele wedstrijd verloren. Helaas kon de eigen keepster van Grol niet meedoen omdat ze naar het Nederlandse dameshandbalteam ging kijken. Zij speelden in Eindhoven een kwalificatiewedstrijd voor een plek op het EK. Daarom werd de keepster van de D-jeugd gevraagd en ondanks dat ze met haar eigen team net voor deze wedstrijd kampioen was geworden, wilde ze toch graag met de C1 meedoen. Ze heeft een superwedstrijd gekeept.

Voor de wedstrijd werd de meiden de opdracht meegegeven om vooral goed te verdedigen en te blijven bewegen, want vanaf het begin zou de tegenstander komen. In de eerste helft van de wedstrijd konden de meiden goed meekomen met de tegenstander. Grol liet ze niet teveel komen en kon zelf ook een aantal keren scoren. Maar door af en toe onzorgvuldig passen en daardoor onnodig balverlies kon Arnhem  de rust in gaan met een 10-5 voorsprong. De tweede helft bleef Arnhem snel en beweeglijk spelen en regelmatig scoren. Grol kon zelf in de aanval niet door de verdediging van Arnhem heen komen, zij zorgden dat alles goed afgesloten bleef. Toch bleven de meiden het proberen en konden door een paar mooie steekballetjes en afstandsschoten de eindstand beperken tot 14-23.

Over 2 weken wordt de laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen UDI, in Arnhem.