Hv Grol dames 3-Minerva dames 2

GROENLO – Zaterdagavond, 19.30 uur. Het beginsignaal klinkt. Dames 3 van Grol weet dat het een lastige wedstrijd gaat worden. Minerva staat namelijk op de tweede plaats in de competitie, Grol staat laatste. De uitwedstrijd werd verloren met 19-6. Het doel van vandaag is goed samenspelen en het verschil in doelpunten klein proberen te houden.

De eerste aanval is veelbelovend: er wordt meteen gescoord door Grol. Helaas heeft Minerva daar een antwoord op, ook zij scoren in hun eerste aanval. Het wordt al snel duidelijk welke speelsters goed verdedigd moeten worden, uitstappen en rugdekking geven is de afspraak. Na een 2-6 achterstand, heeft Grol een paar mooie aanvallen en weet terug te komen tot 5-6. Daarna pakt Minerva het scoren weer op: de ruststand is 7-14.

Klik voor meer informatie

In de rust wordt getwijfeld over mandekking geven op de sterkste speelster. Grol denkt dat daardoor de andere speelsters veel gaten gaan vinden en besluiten door te gaan met veel uitstappen en elkaar helpen. Floor, versterking vanuit de A-jeugd, gaat deze speelster verdedigen, want ze pakt haar goed aan bleek in de eerste helft. Al snel blijkt dat Minerva heeft afgesproken break-outs te gaan lopen, de keeper weet vaak de bal ver het veld in te spelen. Gelukkig gaat hij ook meerdere keren onaangeraakt over de achterlijn. Grol krijgt na enkele minuten spelen een tweede penalty tegen. Een penalty voor ons benut Marieke R. met gemak, 8-18. Na een kwartier spelen vindt Marja met een prachtige stuitbal door de benen van de keeper het doel. Mariska duikt even later naar een terugkomende bal vanaf de keeper, 10-22. Aan de tegendoelpunten is te zien dat Minerva door mooie wissels en afstandsschoten nog vaak het doel van Grol kan vinden. Na een knap benutte penalty door Dorien, scoort Minerva gelijk in de tegenaanval. Dion weet een penalty van Minerva met haar knie tegen te houden, echter vangt Minerva hem weer op en scoort alsnog. In de laatste seconden scoort Dorien de 13-28, daarmee de eindstand van deze wedstrijd. Al met al zijn de dames blij met de positieve sfeer tijdens de wedstrijd. Zondag 28 januari om 12.00 speelt dames 3 tegen Vios, in Beltrum. Hopelijk tot dan!