Home » Sport » HV Grol DS3 – HCW DS2 (14-7)

HV Grol DS3 – HCW DS2 (14-7)

209

GROENLO – Zaterdagavond 13 oktober speelde dames 3 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen HCW dames 2. Voorafgaand zaten de dames bij hun trainster …

GROENLO – Zaterdagavond 13 oktober speelde dames 3 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen HCW dames 2. Voorafgaand zaten de dames bij hun trainster om onder het genot van een bord lasagne de doelen voor dit jaar te bespreken. Met de versterking van enkele terugkerende speelsters en overkomende A-jeugd, moet het toch lukken om hoger te eindigen dan vorig seizoen!

Met wat gezonde wedstrijdspanning startte dames 3 na de gewonnen pot van dames 2, een mooi voorbeeld! Na ruim 3 minuten spelen opende Mariska de score via een break-out, en al snel volgde Rianne met een geluksballetje, 2-0. HCW kwam terug door 2 keer de bal langs de keepster te knallen, 2-2. Daarna liep Grol langzaam maar zeker uit, door mooi en snel samenspel scoorden onder andere Loran en Laura. Met 10-4 ging Grol tevreden de rust in. Coaches Martine en Petra gaven enkele tips om het spel de tweede helft nog iets te verbeteren.

HCW scoorde in de tweede speelhelft het eerst. Door het trage spel van de Winterswijkers ging bij de Grolsen het tempo er wat uit. Door een moment van onoplettendheid in de verdediging van Grol scoorde HCW de 12-6 uit een vrije bal. De rest van de wedstrijd zat de verdediging goed dicht. Met nog een mooi uitgespeelde aanval van Joyce, een snel aangegooide break-out door keepster Dion en afgemaakt door Mariska, kwam de winst niet meer in gevaar. De eerste overwinning is met een eindstand van 14-7 binnen.