Hvv Hengelo wint E-toernooi

GROENLO – De 1e editie van het Wissink D- en E-toernooi kan de boeken in als zeer geslaagd, of zoals toernooivoorzitter Marc Rots het verwoordde na afloop zondagmiddag; “Ik ben superblij met hoe het toernooi verlopen is. We gaan het binnenkort evalueren, maar ik hoor alleen maar positieve geluiden van de deelnemende teams die we allen gevraagd hadden een evaluatieformulier in te vullen zodat we wat kunnen met op- en aanmerkingen. Zo’n start kun je alleen maar erg blij mee zijn.”

Twingames-princip
Kwamen zaterdag de D-tjes al in actie, zondag 24 mei 2015 was het de beurt aan de E-klasse, die speelden volgens het zogenaamde Twingames principe. Geen ingooi maar intrappen, aangepaste velden 42×30 meter met 5 veldspelers en 1 keeper. Daarnaast meer doelpunten, snel handelen in kleine ruimtes. Het spelsysteem waar de KNVB proeven mee houdt viel wel in de smaak bij de voetballertjes, zo leerde navraag bij de uitvoerenden zelf.

De spelers van WSV Apeldoorn spelen er in Groenlo echter voor het eerst mee. Hun ervaringen zijn zeer positief. “Je wordt veel minder moe, want je hoeft veel minder lange afstanden te lopen. Ook kom je veel vaker aan de bal en er je kunt meer goals maken”, vertelt WSV-speler Nezar Messabel. Op de vraag welk spelletje zijn voorkeur heeft, het standaardveld voor E-spelers of de veldjes volgens het Twingames principe, daarin is hij helder. “Dit is veel leuker. Het mag van mij altijd wel zo gaan”, antwoordt hij direct, met om hem heen enkel meeknikkende teamspelers.

Internationaal
Op de zondag een internationaal deelnemersveld, met naast Nederlandse deelname van sv Grol, FC Trias (Winterswijk), Bon Boys (Haaksbergen), hvv Hengelo, WSV Apeldoorn, Vogido Enschede, sc Varsseveld en Longa 30, ook internationale deelname met SpVgg Vreden (Duitsland) en Polton SFC (Engeland). De Duitsers zijn lovend over het toernooi en de organisatie; “Ihr habt hier eine super Anlage. Das sieht man nicht in Deutschland. Wir erleben ein tolles Turnier. Wir sind sehr erfreut das wir eingeladen sind. Holländer sind immer so nett”, aldus één van de leiders.

Jamie Nee, trainer/coach van de Engelse ploeg vertelde een toptoernooi te hebben beleefd, ondanks de tegenvallende resultaten. “We zijn 6 dagen in Nederland als een soort van teamvakantie. We verblijven in Ponypark Slagharen in huisjes waar de jongens zich prima vermaken. Eerder hebben we al een toernooi gehad bij Flevo Boys in Emmeloord. Niets ten nadele van het toernooi daar maar dit toernooi was veel leuker, veel sterker en beter georganiseerd op een prachtig complex. We hebben echter nog nooit met dit nieuwe systeem gespeeld ,met de snelle balhandelingen. Dat was wennen. Daarnaast was ik onder in de indruk van de fysieke gesteldheid van de Nederlandse teams. Veel grote stevige jongens. De jongens zijn erg moe nu”, lacht hij en ondertussen een vermoeide speler over zijn bol aaiend.

Broodje knakworst
De opzet van het toernooi werd alom geroemd, door zowel spelers, leiders, ouders. Volop ranja voor de kinderen, thee en koffie voor de leiders en broodjes knakworst voor de spelers, broodjes kroket voor de leiders. Natuurlijk zijn vitamientjes ook belangrijk, vandaar ook volop fruit voor de spelers de gehele dag door. Terwijl een aantal vrijwilligers van het toernooi en de organisatie zich opmaken voor een avond Normaal in Beltrum vertelt Marc niet te gaan. “Ik ga op tijd mijn bed in. Ik ben doodmoe.”

Eindstand:

 1. HVV Hengelo E1
 2. SpVgg Vreden E1
 3. Vogido E1
 4. Bon Boys E1
 5. FC Trias E1
 6. WSV E1
 7. Bon Boys E2
 8. Longa 30 E1
 9. Grol E1
 10. Grol E2
 11. Sc Varsseveld
 12. Polton FSC

Sportiviteitsprijs: Vogido E1 (20 dagkaarten voor het Internationale Marveldtoernooi aanstaand weekend)