Jammerlijke nederlaag Grol 1 tegen Rood Wit

Zo veel kansen om te scoren heeft Grol 1 de laatste jaren niet meer gehad. Maar de bal wilde er niet in tegen middenmoter Rood Wit uit Groesbeek. Rood Wit sprong wel efficient met de paar kansen om die ze kregen en wist met 0 – 2 te winnen.

Grol trad aan zonder vaste krachten Michel Kamphuis en Max de Vries. Beiden lijken door een blessure voor langere tijd uitgeschakeld te zijn. Wessel Baarslag keepte derhalve in de basis en Johan Houben begon als linkerverdediger. Grol speelde eigenlijk goed en was het merendeel van de wedstrijd de controlerende ploeg. Wouter Pillen en Lennard Walterbos wisten prachtige passes achter de verdediging van Rood Wit te leggen, waardoor veel gevaar ontstond. Na een kwartier spelen was er het eerste wapenfeit van Sjors Storkhorst, weer terug van een blessure, met een laag schot op keeper Rene van der Greft van Rood Wit. En tien minuten later was het weer een schot van Sjors Storkhorst dat maar net gepareerd kon worden. In de rebound schoot Lennard Walterbos naast. Na een half uur spelen leek Grol op voorsprong te komen, maar een schuiver van Sjors ging via de binnenkant paal over de doellijn voorlangs. Ook Jelle Kornegoor kreeg een mooie mogelijkheid en wist de bal te veroveren voordat de keeper van Rood Wit er bij kon, maar had daarna te veel tijd nodig om een doelpoging te kunnen ondernemen. Ook Sander Nijhoff was dicht bij een doelpunt, maar schoot naast, en Tim Peters schoot van dichtbij over. Een prachtige voorzet van Jelle werd bij de tweede paal door Mart Zieverink net naast getikt.

Foto: Gerard Houben

Rood Wit kreeg ook kansen, en deze ontstonden meestal door onnodig balverlies van Grol. De kansen die ze kregen waren ook zeer gevaarlijk. Met name door de snelle omschakeling, waardoor de verdediging van Grol organisatorisch niet helemaal goed stond. Rood Wit beschikt  over een zeer beweeglijke technische ploeg met middenvelder Havid Sarkouk en verdediger Wesley Klomp onder leiding van aanvoerder Niels Ceelen. Gelukkig ging een hard schot van Rick Staassen naast en kon een ander schot door Wessel Baarslag worden gepareerd.

In de tweede helft was het beeld niet anders. Grol dringt aan en met name via Sander Nijhoff en diverse corners kreeg men diverse kleine kansen. Na een uur spelen kreeg Grol de allergrootste kans van de wedstrijd. De Rood Wit verdediging inclusief keeper waren volledig uitgespeeld, maar in plaats van de bal in het net te schieten, werd de bal nog twee keer rondgespeeld, waardoor keeper Rene van der Greft van Rood Wit uiteindelijk de bal van de lijn kon halen. Even later schoot Lennard Walterbos over. Grol stond op het punt om de 1 – 0 te scoren, maar dat gebeurde niet. Want in de 67e minuut scoorde Freek Kerkhoff met een eenvoudige actie de 0 – 1 voor Rood Wit. Grol was hierbij te laconiek. En even later door een foute verdedigingsactie was het Havid Sarkouk die de 0 – 2 aan mocht tekenen. Grol probeerde het nog met een mogelijkheid van Jelle Kornegoor, een schot van Sander Nijhoff dat uit de bovenhoek werd getikt, een kopbal van Sander dat net naast ging, een schot van Sjors dat over ging en wederom een kopbal van Sander uit een corner dat net niet richting doel kon worden gekopt.

Klik voor meer informatie

Een wedstrijd met enorm veel mogelijkheden, maar geen doelpunten voor Grol. Een jammerlijke en onnodige nederlaag derhalve. En hiermee komt men op 4 punten van de nummer 10 in de rangschikking, en zal men er alles aan moeten doen om de degradatiewedstrijden te ontlopen.

Op zondag 22 februari speelt men uit tegen Alverna. Aanvang 14.30 uur.

Uitslagen 1e klasse E
Grol – Rood Wit 0 – 2
De Zweef – SC Bemmel 2 – 3
Luctor et Emergo – Silvolde 0 – 4
Longa ’30 – Heino 4 – 1
Hoogland – Alverna 0 – 1
TVC ’28 – Rheden 3 – 1
Concordia Wehl – Rigtersbleek Afg.

Stand 1e klasse E

 1. Alverna 14 – 36
 2. Rigtersbleek 13 – 28
 3. Hoogland 15 – 28
 4. Silvolde 14 – 26
 5. Heino 14 – 23
 6. De Zweef 14 – 21
 7. Rood Wit 14 – 21
 8. SC Bemmel 14 – 21
 9. Longa ’30 14 – 19
 10. TVC ’28 14 – 17
 11. Grol 14 – 13
 12. Concordia Wehl 13 – 11
 13. Rheden 14 – 8
 14. Luctor et Emergo 15 – 1