19 mei 2024
Home » Eibergen » Jeugdronde van Eibergen

EIBERGEN – Afgelopen zondag organiseerde RTC de Stofwolk uit Eibergen een KNWU wedstrijd.

Alweer de 6e kwalificatie wedstrijd voor het NK op 10 juni as te Amersfoort. Het was een mooie dag met 2 overwinningen voor de stofwolk! Allemaal in het nieuwe clubtenue hebben ze goede prestaties neer gezet.

Categorie 2:
De dames Linn, Bliss en Jille mochten het spits afbijten voor de thuisploeg…. Linn kon mooi aanhaken bij de 1e groep. Bliss en Jille konden het hoge tempo niet volgen. Maar met zn tweetjes maakten ze er een mooie wedstrijd van. Linn werd in de eindsprint keurig 14e.

Categorie 3:
In deze leeftijdscategorie maar liefst 5 Stofwolkers aan het vertrek: Stein, Teun, Mette, Puck en Mikai. Na een ronde ontstond er een grote 1e groep met hierbij Teun, Puck en Mikai. Het tempo lag in het begin hoog. Teun probeerde nog paar keer om weg te komen en schroefde het tempo op. Het bleef bij elkaar wat een massasprint betekende. Puck had goede benen en werd netjes 5e. Er waren 6 bekers te verdienen dus prijs! Mikai sprintte naar een 8e plaats, Teun 13e. Stein Jansen werd 18e en Mette 20e.

Categorie 4:
Esra Goossens en Luka Wissink stonden in de starblokken bij categorie 4. Ze hadden allebei een goede start en de groep bleef paar ronden bijeen. Helaas moest Esra de groep laten gaan maar Luka kon het tempo goed volgen. Ook in deze groep een sprint met grote groep. Luka werd 22e en Esra 25e.

Categorie 5:
Na de pauze was het de beurt aan weer een 5-tal Stofwolkers. Namelijk Jelle, Nauk, Stijn, Imme en Ciara Nijland. Ook in deze categorie bleef het peloton paar ronden compleet. Met hierbij ook onze 5-tal. Na paar ronden waren er tempoversnellingen. Ciara moest de groep laten gaan. Maar de andere 4 konden het tempo goed volgen. Er volgende vele ontsnappingspogingen van diverse renners. Imme en Stijn reageerden alert en pareerden de aanvallen af. 7 ronden voor het eind besloot Stijn Berentsen het maar eens zelf te proberen. En hoe! Het gaatje werd steeds groter. Na een hele indrukwekkende solo van ruim 7 ronden wint Stijn zijn eerste wedstrijd!! Klasse! In de sprint voor plek 2 werd volop gestreden. Jelle ging in de laatste ronde mee in de aanval. Maar deze 2 redden het niet om uit de greep van het peloton te blijven. In de sprint werd Imme Arink keurig 4e, Er waren 8 prijzen te verdelen dus Imme weer een prijs! Jelle Schieven werd 9e dus net buiten de prijzen. Nauk ten Thije werd 19e en Ciara Nijland 24e.

Categorie 6:
Matz Damman stond zijn mannetje in categorie 6. Deze categorie hield het tempo strak. Ook Dieuwertje Bos was vandaag gestart. Haar 1e knwu wedstrijd van dit seizoen. Het peloton bleef nagenoeg compleet. Helaas kon Dieuwertje het tempo niet volgen. Na een aantal ronden alleen te hebben gereden staakte ze de strijd en stapte af. Ze had nog teveel last van haar schouderblessure. Matz reed een goede wedstrijd en liet het nieuwe tenue ook nog even zien vooraan het peloton. Aantal renners probeerden weg te komen maar het lukte niemand om iets te forceren. En zo sprintte een grote groep van 20 renners richting de finish. Matz werd keurig 12e.

Categorie 7:
Naast Tycho en Hugo stond ook Kamil Kujawinski uit Ahaus, trainend en lid van de stofwolk aan de start. Ook bij deze heren lag het tempo hoog. Groep bleef lang bij een met hierbij ook het drietal Stofwolkers. Kamil reed sterk voorin het peloton. Tycho en Hugo reden een dijk van een wedstrijd. Ze gaven alles om de groep bij te blijven. Helaas moest Tycho halverwege de koers toch de groep laten gaan. Hugo gaf alles en bleef netjes bij! Ook hier een sprint met een grote groep. Kamil zat al vanaf de laatste bocht van voren en sprintte met hoge snelheid richting finish. En het was genoeg voor de knappe overwinning! Hugo werd 14e. Tycho won de sprint van groepje van 3 en werd 15e!

Uitslagen:
Cat. 2
14e Linn Berentsen (Groenlo)
17e Bliss Goossens (Borculo)
18e Jille Voorpostel (Enschede)

Cat. 3
5e Puck Langenbarg (Ruurlo)
8e Mikai Leistra (Eibergen)
13e Teun Geelink (Groenlo)
18e Stein Jansen (Eibergen)
20e Mette Voorpostel (Enschede)

Cat. 4
22e Luka Wissink (Diepenheim)
25e Esra Goossens (Borculo)

Cat. 5
1e Stijn Berentsen (Groenlo)
4e Imme Arink (Groenlo)
9e Jelle Schieven (Zieuwent)
19e Nauk ten Thije (Eibergen)
24e Ciara Nijland (Lelystad)

Cat. 6
12e Matz Damman
DNF Dieuwertje Bos

Cat. 7
1e Kamil Kujawinski (Ahaus)
14e Hugo Jansen (Eibergen)
15e Tycho Klaasen (Groenlo)

Aankomende zaterdag staan de jeugdleden aan de start in Kampen.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!