Kaderteam Overkamp plaatst zich voor play-offs.

HOLTERHOEK – Het kaderteam Overkamp heeft zich door middel van een knappe overwinning geplaatst voor de play-offs van de nationale kadercompetitie. In eigen huis werd er afgerekend met het laag geklasseerde DBL uit Lochem. Het werd 6-2 voor BV Overkamp en door deze overwinning eindigde het kaderteam op plaats 3.

Jacob Bergsma zette het kaderteam op voorsprong door Henk Leussink te verslaan. Beide spelers begonnen sterk en openden resp. met 33 en 51. Leussink had hiermee zijn kruit verschoten en Bergsma denderde door. Met series van 29 en 96 finishte hij al na 5 beurten. Leussink achterlatend op 67 caramboles. Rob Pot bezorgde het kaderteam de play-offs door Bertus Kok te verslaan. Pot had na 3 beurten een riante voorsprong van 134-26 middels series van 50 en 70. Deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen en won de partij na 11 beurten. Brian ter Braak ging onderuit tegen Paul Wissink. Ter Braak speelde slordig en liep de gehele partij achter de feiten aan. Wissink profiteerde optimaal en kon met een serie van 38 in de 11e beurt als eerste eindigen. Peter Heutinck maakte de overwinning compleet door Herman Hartwig te verslaan. Heutinck schoot ui de startblokken met een serie van 60. Hartwig kon alleen maar toekijken hoe Heutinck in de 6e beurt de partij uitspeelde. Hartwig kwam niet verder dan 21 caramboles.

Een spannende ontknoping van de competitie aldus de teamleider. Niet Kabelrups.com / Kronenhuis uit Winterswijk maar de Pelikaan uit Zutphen ging er met de titel vandoor. Pelikaan won van Zandweerd 2 met 6-2 maar door de overwinning van het kaderteam werden zij uiteindelijk 4e. Kronenhuis, BV Overkamp en Zandweerd 2 spelen op 25 april play-offs om uit maken wie naar de halve finale mag.

Voor meer informatie www.degoedehoop.nl