Karate Vestingtraining midden in Groenlo

GROENLO – Ruim 120 karateka’s deden zaterdag 1 oktober mee aan de Vestingtraing in Groenlo die dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd door karatevereniging Mu Chin Groenlo.

De karateka’s kwamen uit heel Nederland en delen van Duitsland. De dag stond onder leiding van de Sensei’s Mike te Braake en Dominic Monasso van karatevereniging Mu Chin Groenlo.

Normaal trainen de karateka’s van Mu Chin Groenlo elke woensdag- en vrijdagavond in de gymzaal van de basisschool St Willibrordus. Nu was de training in de open lucht.

De dag bestond uit verschillende onderdelen. Van basistechnieken bij de Muziekkoepel tot Katatraining op ‘het Eilandje’ de Halve Maan. Het bijzondere van deze Katatraining (vaste loopvormen / schijngevecht) is dat deze wordt gegeven door Grollenaar Bart Overkamp, lid van het Nederlandse Kata team, dat 25 november deelneemt aan het Europees Kampioenschap op Papendal.

Het hoogtepunt van de dag was de pittige training in de voormalig kerk de Oude Calixtus. Hier kwamen alle karateka’s samen. De Sensei’s Mike en Dominic instrueren techniek op techniek…, ze zwepen de boel op, menig zweetdruppel raakt de grond. Deze pittige training werd afgesloten door Grollenaar Aloys te Braake.

Na de training konden Grollenaren mee kijken op de Markt. Daar verzamelden de groep zich. De middag werd afgesloten met een Kumite training. Vele rondjes zijn hier gevochten. Uiteraard met de veiligheid hoog in het vaandel. Thinnart Platter liet hier onder het oog van de assistenten bondscoach zien, niet voor niets geselecteerd te zijn voor het jeugd EK.

Heb jij ook eens zin om kennis te maken met karate dan ben je welkom iedere woensdag of vrijdag of kijk op www.karategroenlo.nl.