Karl-Heinz Drees wint de eerst 50+ wedstrijd

GROENLO – Woensdag 20 mei is de eerste van 3 50+ wedstrijden gevist op het wederom door de wedstrijdcommissie mooi uitgezette parcours aan de Maliebaan. Iedereen diende zich om 13.45 te verzamelen voor het loten en met 17 deelnemers werd er uiteindelijk geloot.

Na het opbouwen van de visplekken volgde om 15.00uur het beginsignaal en al snel werden de eerste visjes geland behalve Karl-Heinz Drees, in de eerst 5 minuten wist hij een mooie brasem te haken echter lukte het hem niet deze op het droge te krijgen. Op de meeste plaatsen vielen na de eerste vangsten de aanbeten helemaal weg. Henk Bargeman, die zijn staartplek optimaal uitbuitte, wist nog wel vis te vangen al waren ze allemaal wel klein van stuk.

Na ongeveer een uur wedstrijd pakten donkere wolken zich samen boven Groenlo en begon het in de verte te onweren echter hadden de vissers dit keer het geluk aan hun zijde dat het onweer net niet boven Groenlo losbarstte en er “slechts” een behoorlijk pittige bui van ongeveer 5 minuten op de vissers neerdaalde. Na deze bui veranderde het water in een biljartlaken omdat de wind volledig wegviel, met het wegvallen van de wind leek het erop dat de vis ook weg was want er werd, op een enkeling na, bijna niets meer gevangen alleen K.H. Drees had nogmaals het geluk dat hij een mooie brasem kon haken en dit keer lukte het hem wel om hem te landen en was het voor velen al gelijk duidelijk dat hij de uiteindelijke winnaar zou worden van de wedstrijd.

Om 18.00uur volgde het eindsignaal door Henk Migchielsen en kon de weegploeg aan de slag om de einduitslag te bepalen. Hierna was het aan Henk Geurkink om de deelnemers te bedanken voor hun komt waarna hij overging op. Na de prijzen uitgereikt te hebben volgde de mededeling dat de 2e wedstrijd op woensdag 3 juni zal worden gevist en dat er wederom om 13.45uur geloot zal worden aan de Maliebaan.

Uitslag 1e 50+ wedstrijd 2015

1 Karl-Heinz Drees 2115 gram
2 Henk Bargeman 910 gram
3 Henk Geurkink 490 gram
4 Vincent te Braake 220 gram
5 Horst Zimmerman 220 gram