Koppel Groot Zevert/ Bargeman winnen de Mysteriekoppel 2018

Vangsten vielen enigszins tegen bij de 3de editie van de Leden Mysteriekoppel

GROENLO – Afgelopen zondag is voor de derde keer (na 2013 en 2015) de leden Mysteriekoppel van de GHV gevist, waarbij 22 deelnemers, elf koppels, streden om de prijzen. De Leden Mysteriekoppel is een gescheiden koppel wedstrijd waarbij je vooraf niet weet met wie je een koppel vormt. Vrijdagavond zijn de vaknummers aan elkaar gekoppeld waarbij de koppels niet bij elkaar in het vak konden zitten en dat er geen koppels zijn waarbij beide heren of een kop of een staartplek hebben. Er werd gevist in 4 vakken, te weten de Kloostertuin, Geitenkamp, Hertenkamp, en de Maliebaan..
Om goed zeven uur was het al gezellig druk op de Maliebaan waar om 07:15 uur geloot werd. Even bijkletsen, het was voor velen namelijk de eerste wedstrijd na het zomerreces. Om 07:15 uur werd er geloot en de deelnemers zochten hun steknummer op.

Vak A: Kloostertuin (nr. 1 t/m 6).
Al snel werd duidelijk dat het een lastige ochtend zou gaan worden. Wat de heren ook probeerden de vis was moeilijk te verleiden. Enkelen hebben twee uur aan “waterkieken” gedaan voordat de eerste vissen zich aandienden. Robert Lankheet wist zijn kop plek te verzilveren en werd eerste in de Kloostertuin

Vak B: Geitenkamp (nr. 7 t/m 11).
Vanaf het begin werd er vis gevangen. Dit was maar van korte duur, na een half uur moest de trukendoos open getrokken worden. Er werd geregeld vis gevangen, maar het ging niet vanzelf. Henk Geurkink en Paul Overkemping, gebroederlijk naast elkaar, maakten de dienst uit. Uiteindelijk trok Henk Geurkink aan het langste eind. Hij had evenveel stuks als Paul maar 5 gram meer!

Vak C: Hertenkamp (nr. 12 t/m 17).
Net als bij het Geitenkamp werd er vanaf het begin door alle deelnemers vis gevangen, maar doordat de wind aantrok en vol op het parcours stond liepen de vangsten wat terug. Kort vissen, ver vissen het leverde wel een visje op maar de vis bleef niet op de stek. Steven Groot Zevert wist als enige de vis wel aan de praat te houden en won met overmacht zijn vak.

Klik voor meer informatie

Vak D: Maliebaan (nr. 18 t/m 22).
Op de Maliebaan was het niet veel anders dan bij de Kloostertuin. Sommige deelnemers konden de dobber wel onder kijken. Wat ze ook probeerden, ze konden de vis niet verleiden. Michael Drees lukte dit wel en wist met twee keer een één zijn vak te winnen.

Om 11:30 uur werd het teken gegeven dat de wedstrijd er opzat. Snel alles opruimen en wachten op de weeg en tel ploegen. De kop en staartplek werden aangewezen om te helpen met tellen en wegen zodat iedereen eerder richting huis kon (of naar de Grolse Boys) om de spullen weg te brengen, zich op te frissen alvorens de fiets te pakken richting het clubhuis. Rond 12:30 uur waren alle deelnemerskaarten afgeleverd bij de Grolse Boys waar Frank Bomers en Ivo te Kortschot de gegevens konden verwerken in de uitslag.

Terwijl het al gezellig druk werd in ons clubhuis “Het Wilgenpark” werd de uitslag nog een keer doorgenomen om de eventuele fouten er uit te halen. De reeds aanwezig deelnemers visten onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd nog een dunnetjes over. Om 13:30 uur, alle deelnemers waren inmiddels gearriveerd, werd bekend gemaakt wie er met wie gevist heeft en op welke plek ze uiteindelijk geëindigd zijn.

Nr. Koppel Aant. Pnt. Gew. Pnt. Totaal Wedstrijdpnt.
1. Steven Groot  Zevert Henk Bargeman 91 3 3035 gr. 3 6 3
2. Ivo te Kortschot Willy Ottink 63 5 2395 gr 5 10 5
3. Robert Lankheet André Nijman 40 5 2120 gr 5 10 5

In totaal is er door de 22 deelnemers 23,6 kilo (557 stuks) gevangen wat een redelijke vangst is voor de Groenlose Gracht. De organisatie kon na afloop van de prijsuitreiking diverse complimenten over de goede organisatie , parcours keuze en het goede verloop van de prijsuitreiking in ontvangst nemen. De eerste volgende leden Mysteriekoppel wordt in het najaar van 2023 gevist tijdens het 85 jarige jubileum van de GHV.