LVG loopt van Den Helder naar Maastricht

GROENLO – Vrijdagmiddag 20 mei om 17.00 uur vertrok een groep van 12 personen (groep D) van de Lopersvereniging Groenlo (LVG) met twee bussen naar Den Helder. De groep lopers en 4 begeleiders doen mee met de estafettewedstrijd van Den Helder naar Maastricht. Deze non-stop estafettetocht over 420 km gaat dwars door Nederland.

Zaterdagmorgen zal om 5.30 uur de eerste loper van LVG groep D van start gaan vanuit Den Helder. Op dat moment zijn er vanaf 3.00 uur al drie ploegen aan het lopen en start de LVG-ers samen met nog twee andere groepen. Om 8.00 uur starten de laatste twee groepen. Dit heeft te maken met de te verwachte eindtijden.
Volgens Christian Reinders is de groep er klaar voor. Middels een goed uitgebalanceerd trainingschema van Doné Nienhuis is er de afgelopen week goed en intensief getraind.

Peter te Focht vult aan dat de groep de 420 km tussen de 32 en 34 uur wil voltooien, wat neer komt op een km gemiddelde van 4.30 – 4.45 min/km. “We hopen dan ook dat we zondag middag tussen 13.00 en 14.00 uur de Maasboulevard en daarmee de finish bereiken. Of we daarmee bij de top drie kunnen lopen is de vraag. We gaan in ieder geval voor een mooie eigen uitdaging en als we voor een podium plaats kunnen lopen zullen we dit niet nalaten”, aldus Wilfried van Vuuren.

“We hopen een mooi bedrag te kunnen te kunnen aanbieden aan de twee goede doelen die aan deze loop gekoppeld zijn, te weten ‘Mappa Mondo’ en ‘Kika’. Tonny klein Gebbink meldt nog dat via de sponsoren Steentjes verzekeringen, AH Bas Wallerbosch, Beukenhorst Koffie, Run&BFit, Chiel Meekes handelsonderneming, Poelhuis Promo, bakkerij Wissink, PTRobin en fruithandelaar Richard Hoogvliet het mogelijk is gemaakt dat we een flink sponsorbedrag kunnen aanbieden. Echter blijft de sportieve uitdaging die groep D van de Lopersvereniging om van Den Helder door Nederland naar Maastricht te hardlopen een hoofdzaak”.

Via Facebook zijn de lopers live te volgen. Zowel via hun eigen FB account als die van de organisatie.

Foto: Marcel Houwer
Foto: Marcel Houwer