Marijke Esselink wint NK meerkamp junioren B

APELDOORN/WINTERSWIJK – Marijke Esselink van atletiekvereniging Archeus uit Winterswijk heeft zondag in Apeldoorn de nationale titel veroverd op de NK meerkamp meisjes B. De 15-jarige uit Meddo versloeg haar vijftien concurrentes in de vijfkamp met de volgende prestaties: 60 meter horden 8.89 sec., hoog 1.62 m,  kogel 13.46 m, ver 5.21 m en de  800m 2.30.92. Dat was goed voor een eindtotaal van 3748 punten, bijna honderd punt meer dan de rest van het veld.Voor Marijke, getraind door Archeus-trainer Honza Valenta, was dit andermaal een nationaal succes na haar zeges vorig jaar op de 60 meter horden indoor en 80 meter horden bij de nationale C-spelen. Toch kwam de zege voor haar ook uit de lucht vallen: ‘Ik had dit echt absoluut niet verwacht. Er was een tweedejaars juniore die op papier veel beter was, maar die uit eindelijk vijfde is geworden. Toch was het geen gemakkelijke overwinning. Tot op het laatste onderdeel lag de strijd nog helemaal open. Ik denk dat ik mijn titel vooral heb gewonnen op de 60 meter horden, waar ik een groot verschil heb kunnen maken’.

Marijke heeft hard gewerkt voor haar titel. Afgelopen winter trainde ze vijf keer per week, onder andere op Papendal en in de atletiekhal van Rhede (D.).

Over twee weken wacht alweer een nieuwe uitdaging: de NK Indoor op de onderdelen horden, sprint en kogel. ‘Het zou mooi zijn als ik daar ook medailles kan halen’.