Home » Sport » Veel meer vis tijdens de tweede IJsselCup wedstrijd

Veel meer vis tijdens de tweede IJsselCup wedstrijd

208

Henk Geurkink wint met overmacht.

Vijf weken moesten de deelnemers aan de IJsselCup wachten voordat ze weer de onderlinge strijd aan konden gaan. Ondertussen werd er natuurlijk wel getraind met verschillende resultaten. Maart en April waren bijzonder goed, mei viel enigszins tegen. In juni is het, tot op heden, redelijk, de verwachtingen waren derhalve dan ook niet al te hoog gespannen.

Vandaag, helaas, drie afmeldingen waardoor de wedstrijdcommissie twee vakken van vier uit kon gaan zetten met genoeg ruimte tussen de deelnemers. De deelnemers waren allen mooi op tijd aanwezig zodat er voor half zeven geloot kon gaan worden. Na het loten nog een klein stukje lopen, of je had geluk en je mocht een flink eind gaan lopen, en opbouwen maar. Om half acht werd het sein gegeven om te beginnen en vlogen de korven naar de secuur bepaalde stek.

In vak A, vooraan op het parcours, was het gelukkig beter dan de eerste wedstrijd. Echt wild was het echter niet. De beten waren wel fel maar lieten lang op zich wachten. Maar zoals bijna altijd aan de IJssel is het zaak om met grote regelmaat aas te brengen. Bennie Rooks, vak winnaar de eerste wedstrijd, zat wederom lekker te vissen en wist regelmatig een mooie voorn of kolblei te verleiden. Zijn buurman Theo Wayerdink  had het lastig, hij en Rene Molenveld moesten verder in vissen om niet vast te komen zitten. De stroming was hier echter aanzienlijk harder dan waardoor hij een stuk zwaarder moest gaan vissen. Ook had hij het geluk niet aan zijn zijde, tot drie keer toe moest hij een dikke vis lossen. René Molenveld had zijn dag niet, ook hij moest verder in vissen en kreeg de vis nauwelijks aan de praat. Op nummer 1 zat vandaag Remko Stöteler, zoals wel vaker wist hij de kopplek weer volledig uit te buiten. Veel vis had hij niet, maar wel grove vis wat hem uiteindelijk vakwinst opleverde.

In vak B ging het weer lekker, hier werd door alle deelnemers meer vis gevangen en deze was ook qua formaat groter dan bij de heren in vak A. Ivo te Kortschot zat het eerste anderhalf aardig in de vis en daarna was het schrappen voor hem, wat hij ook deed hij kreeg de vis niet aan de praat. Bij zijn buurman Rob Beerten was het precies andersom, het eerste anderhalf uur schrapen en daarna met enige regelmaat een vis. Daarnaast zat nieuwkomer Vincent te Braake. Het eerste uur ging aardig, daarna was het “drama”. Materiaalpech zorgde ervoor dat hij niet normaal aan het vissen toe kwam. Toch wist hij een paar mooie vissen te landen. Op nummer 8, het nummer, zat Henk Geurkink. Het eerste anderhalf uur liep het aardig, maar daarna ging het beter. Veel grove voorn, een paar mooie dikke brasems en een paar windes leverde hem vak- en dagwinst op.

De vangsten waren beduidend beter dan tijdens de eerste wedstrijd, er is ruim het dubbele aan gewicht binnen gehaald. In totaal is er door acht deelnemers 39280 gram gevangen. In vak A was dit 15625 gram en vak B 23655 gram.

Uitslag 2de wedstrijd IJsselCup 2017:
Vak A:

1. Remko Stöteler 7770 gr 1 pnt.
2. Bennie Rooks 3895 gr 2 pnt
3. René Molenveld 2295 gr 3 pnt

Vak B:

1. Henk Geurkink 12450 gr 1 pnt.
2. Rob Beerten 4240 gr 2 pnt.
3. Ivo te Kortschot 4165 gr 3 pnt.

Stand na de 2de wedstrijd:

1. Henk Geurkink 15010 gr 3 pnt.
2. Bennie Rooks 6620 gr 3 pnt.
3. René Molenveld 10220 gr 4 pnt.
4. Rob Beerten 5090 gr 5 pnt.
5. Remko Stöteler 7770 gr 7 pnt.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is de derde wedstrijd om de IJsselCup, deze wordt gevist op zondag 27 augustus. Een week later, 3 september staat de vierde grachtencompetitiewedstrijd op het programma.

GHV Vijvertour:
Dit jaar iets nieuws om de jeugd te laten ervaren hoe leuk vissen kan zijn. In samenwerking met Rene Bomers Hengelsport organiseren we op twee woensdagen in de vakantie (12 juli en 26 juli) de vijvertour. Er zal gevist worden aan de vijver bij “de Hartreize”. Verzamelen om 18:00 uur bij de vijver, er wordt gevist van 18:30 uur tot 20:00 uur. Het enige dat je mee moet nemen is een hengel en een stoeltje, voor aas en voer wordt gezorgd.

Open wedstrijden:
Ook deze zomer zitten we natuurlijk niet stil, is niet ons ding, zo organiseren we ook dit jaar weer de vakantieviswedstrijden en de wedstrijd om het Grolse Kanon (de Open Groenlose). De vakantieviswedstrijden, toegankelijk voor iedereen die in het bezit is van een VISpas, worden gehouden op 25 juli en 1 augustus. Loten om 16:15 uur op de Maliebaan. Er wordt gevist van 17:30 uur tot 20:30 uur. Inleg is €5,00,  jeugd tot en met 14 jaar doen gratis mee.

Op zaterdag 5 augustus wordt voor de 36ste keer de Open Groenlose gevist. Opgeven voor deze wedstrijd kan vanaf 1 juli tot en met 1 augustus en alleen via opengroenlose@visseningroenlo.nl.

Voor meer info zie www.visseningroenlo.nl