Minerva een maatje te groot voor meiden E2 HV Grol

GROENLO – Een thuiswedstrijd voor de meiden uit Groenlo op deze zondagmorgen. Door ziekte helaas maar 1 wissel, maar dat vinden de meiden niet erg. Dan mag je lekker veel spelen!

Het team spreekt samen doelen af voor die wedstrijd: als je een kans hebt, gewoon proberen en dan goed kijken naar hoe de keeper staat en wat de beste hoek is om te gooien. Daarnaast met vrij lopen een goede positie kiezen, niet te dicht op de bal en de verdediging, maar ook niet te ver weg want dan ben je minder goed aanspeelbaar.

Met het startsein nog maar enkele seconden geleden weet Lot al te scoren! Enthousiast keren de meiden terug naar de verdediging. Minerva laat dit echter niet over hun kant gaan, met snelle spelers en behendige bewegingen weten ze zich langs de Groenlose verdediging te manoeuvreren. Toch weet Diede in het doel de schade te beperken, ze houd maar liefst 4 ballen tegen waarvan 1 zelfs vanuit een break out. Met een stand van 7-1 voor Minerva gaan de meiden de rust in. Coaches Elske en Dorien bespreken met de meiden iets sneller de bal te passeren naar een medespeler, zo kunnen de meiden die goed vrij lopen op tijd worden gezien en benut. De verdediging zal dan minder snel ter plaatse zijn en de energie kan beter worden verdeeld want poehh, er wordt hard gewerkt op deze zondagochtend!

In de tweede helft weet het team uit Groenlo het de meiden van Minerva moeilijk te maken. De verdediging staat goed, de bal wordt her en der weggetikt en enkele snelle aanvallen worden tijdig gestopt. Maar de vermoeidheid begint te komen, de rode koppies worden nog ietsje roder en er wordt druk gewisseld met die ene wissel op de bank. Toch blijven de meiden strijden en er worden mooie kansen gezien en benut op het doel. Zo weten Ise en Diede te scoren, maar ook Jasmijn en Sienna creëren mooie kansen. Ondanks de tegen doelpunten laten de meiden mooi spel zien! Eindstand 16-4 in het voordeel van Minerva.