Minister zeer enthousiast over Special Olympics Acherhoek

DOETINCHEM – Minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport is laaiend enthousiast over de Special Olympics Achterhoek. De bewindsman noemde het evenement voor 2000 mensen met een verstandelijke beperking gisteravond in Doetinchem ,,een geweldig initiatief.’’

Volgens VVD-er Bruins levert het grootste sportevenement uit de geschiedenis van de Achterhoek een grote bijdrage aan de wat hij noemde ,, inclusieve samenleving.’’ Mensen met een beperking moeten volwaardig mee doen in de maatschappij en onbeperkt kunnen sporten. Bruins ziet het als een uitdaging om op dit terrein belangrijke stappen te zetten in de komende kabinetsperiode.

De Achterhoekse VVD-afdelingen hadden Bruins gevraagd om een bezoek te brengen aan de regio, in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. De minister willigde dat verzoek in en was te gast bij voetbalclub DZC’68, de Saza Topsporthal en het Graafschap College in Doetinchem.

Gisteravond werd het bezoek afgesloten in Graafschapstadion De Vijverberg. Bruins sprak daar met tientallen vertegenwoordigers van sportverenigingen uit de regio. Bovendien bood de VVD de gelegenheid aan de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 om een presentatie te houden.

Voorzitter René van Gils, secretaris Peter Drenth, manager Pascal Kamperman en Erik Dreteler van De Feestfabriek Alles Komt Goed BV mochten de bewindsman uitleggen waarom de Special Olympics Achterhoek zo bijzonder zijn.

In het weekeinde van 8, 9 en 10 juni komen ruim tweeduizend sporters en duizend begeleiders naar de Achterhoek. Ze meten hun krachten in 21 sporten op 14 locaties in acht gemeenten. Het Special Olympics Dorp wordt gevestigd in Groenlo, op het terrein van Marveld Recreatie.

De openingsceremonie is op vrijdag 8 juni in De Vijverberg, met de presentatoren Erben Wennemars en Erik Hulzebosch. Hoofdgast is zanger Gerard Joling, het vermaarde Guido’s Orchestra (Symphonica in Rosso) en een mannenkoor van 180 Achterhoekse zangers werken mee. De Feestfabriek, organisator van evenementen als De Zwarte Cross en Mañana Mañana, is uitvoerend producent van de opening.

Stichtingsvoorzitter Van Gils en secretaris Drenth deden een beroep op minister Bruins om de Special Olympics Achterhoek niet alleen in woorden, maar ook met geld te steunen. De bewindsman deed geen toezeggingen, maar nam de uitnodiging voor een gesprek daarover wel aan.