Home » Sport » Moeizame bekeroverwinning van Grol bij VVG ‘25

Moeizame bekeroverwinning van Grol bij VVG ‘25

170

GAANDEREN/GROENLO – Na een viertal vriendschappelijke wedstrijden, die allen ruim verloren gingen, stond dinsdag 18 augustus het eerste bekerduel op het programma. Tegenstander was 4e klasser VVG uit Gaanderen, vorig seizoen via de nacompetitie gepromoveerd vanuit de 5e klasse. Op het spiksplinternieuwe kunstgrasveld in Gaanderen behaalde Grol een moeizame 1-3 overwinning. Alle drie doelpunten van Grol werden gescoord door Thomas Porskamp.

Grol startte met Wessel Baarslag op doel, Wouter Pillen, Mart Willemsen, Johan Houben en Ramon Landewers achterin, Thomas Porskamp, Rob Temmink en Siem Huijskes middenop en Jur Dieker, Michel Kamphuis en Jelle Kornegoor voorin.

De eerste kansen waren zoals verwacht voor Grol, maar toch was het VVG dat in de 14e minuut op 1-0 voorsprong kwam. Met een simpel een-tweetje werd de Grol verdediging gepasseerd en kon Tony Wenneker scoren. Een paar minuten later kon Grol dit gelukkig al weer recht zetten. Thomas Porskamp kon een hoge voorzet van rechts bij de tweede paal intikken: 1-1.

Er kwamen daarna nog diverse goede voorzetten van rechts van Jelle Kornegoor, maar er was helaas niemand bij de tweede paal te vinden. Het spel van Grol was teleurstellend. Aanvallend ging er te veel fout. Verdedigend werd er wel hard gewerkt, met Siem Huijskes voorop. Grol wist verder geen kansen meer te creeren in de eerste helft, behalve dan een voorzet van links op maat, die maar net door Thomas Porskamp met de kop werd gemist.

Aan het begin van de tweede helft kwam Rick Arink er in voor Wouter Pillen. Rick liet zien heel goed te kunnen voetballen, en zeker wat extra te kunnen brengen in dit Grolteam. Veel aanvallen begonnen bij Rick. De goede acties werden echter ook afgewisseld met onnodige foute passes of balverlies. Ook in de tweede helft verliepen de meeste aanvallen via rechts, waar Jelle Kornegoor menigmaal zijn direkte tegenstander passeerde. Echte kansen ontstonden hier echter niet uit. Grol begon slordig te spelen. Te vaak onnodig balverlies.

De grootste kans was voor VVG. Een vrije trap vanaf de 16 meter belandde via Wessel op de lat. Daarmee kwam Grol goed weg. Quint Kristen kwam er nog in voor Siem Huijskes en Eduardo da Souza Silva kwam er in voor Michel Kamphuis. Het was pas in het laatste kwartier dat Grol langszij kwam, en wel toen VVG nog maar met tien spelers op het veld stond, door een blessure en het alle wisselspelers had verbruikt. In de 79e minuut werd een lage voorzet van Johan Houben door Thomas Porskamp ingetikt: 1-2 en de 87e minuut werd het 1-3. Wederom was de assist van Johan Houben en was het Thomas Porskamp die in kon tikken.

Zondag a.s. is Grol vrij. Dinsdag 25 augustus staat het tweede bekerduel op het programma: thuis tegen Varsseveld. Aanvang 20.00 uur.