MTB Opstapavond bij WTC Keitrappers.

LICHTENVOORDE – Na de geslaagde MTB opstapdag tijdens onze Vishandel Bomers Veldtoertocht 2015, ontvingen wij zeer positieve reacties van de deelnemers. Het leverde ons zelfs enkele nieuwe leden op. Daarom bestaat er ook dit jaar weer de mogelijkheid voor iedereen om kennis te maken met mountainbiken.

Op vrijdagavond 17 juni a.s. organiseert WTC Keitrappers de “ETF Elektro Techniek MTB AvondEtappe“. Starten kan tussen 18.00 uur en 19.30 uur. Uitsluitend bij voorinschrijving wordt een passende fiets en helm beschikbaar gesteld. Dit zowel voor jeugdigen, als ook volwassenen. Men hoeft dus niet zelf een fiets aan te schaffen om deel te nemen. Een unieke kans om kennis te maken met deze uitdagende buitensport. Onder begeleiding van een ervaren Keitrapper wordt in kleine groepjes de route gefietst. Natuurlijk kan er ook individueel en met eigen fiets worden deelgenomen. De route is volledig gepijld volgens NTFU richtlijnen.

De AvondEtappe is uniek in de Achterhoek. De meeste tochten vinden immers op zaterdag of zondagmorgen plaats. Er is keuze uit 3 afstanden van 30-40 en 50 km. Beginnende fietsers raden wij aan te kiezen voor de afstand van 30 of 40 km. Conditioneel moet dit ook voor de minder geoefende fietser goed te doen zijn. De routes gaan over onverharde wegen, bospaadjes en vaak onverwachte doorsteken door onze mooie Achterhoek. Deze keer gaan de route richting Zieuwent-Meuhook-Heelweg-Vennebulten. De 40 en 50 km maken 1 extra lus richting de bossen van Noorderbroek en Westendorp en de 50 km doet ook het circuit Kappenbulten aan. Onderweg is er een pauze met catering en post voor fietsonderhoud.

Mochten wij U belangstelling gewekt hebben en bent U geïnteresseerd om eens kennis te maken met “Mountainbiken” geef U dan op voor deze mooie tocht. Bij voorinschrijving staan fiets en helm op de startplaats, Zwembad Meekenesch aan de Kerkhoflaan 5 voor U klaar tussen 18.00 uur en 19.30 uur. Deelname onder 16 jaar is gratis, overige betalen €5, – . NTFU leden krijgen een korting van €1.-

Voor racefietsers is er op zondag 19 juni een wegtoertocht uitgezet. Deze gaat richting Bocholt-Brünen-Vardingholt en heeft een afstand van 107 km. Starten voor deze tocht kan tussen 8.00 uur en 10.00 uur.

Voorinschrijving voor de MTB Opstapavond graag via ttcorg@keitrappers.nl en meer info via www.keitrappers.nl