Nóg meer eventing op Achterhoeks Hippisch Festijn


VRAGENDER – Het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld biedt dit jaar nog meer eventingspektakel dan ooit. Het (inter)nationaal bekende paardenevenement tegenover de Radstake heeft gekozen voor extra eventingrubrieken voor internationale en landelijke ruiters. Dat betekent dat er dit jaar maar liefst twee dagen door paard en ruiter gecrosst wordt over natuurlijke hindernissen in De Vennebulten: op zaterdag 17 én zondag 18 september.

Eventing is de meest veelzijdige discipline in de paardensport. De deelnemers rijden een dressuurproef, een springparcours en het meest spectaculair: een cross country waar altijd veel publiek op afkomt.

“De ambitie is om van het Achterhoeks Hippisch Festijn het mooiste eventingweekend van Nederland te maken”, vertelt woordvoerdster Wendy Scholten. “Het Hippisch Festijn staat al jaren bekend als een schitterende internationale eventingwedstrijd met daarnaast een zeer divers programma. Helaas ging het evenement afgelopen jaren gebukt onder hevige regenval, wat ten koste ging van de grasbodem waarop dressuur- en springproeven verreden werden. Het bestuur heeft na lang beraad de knoop doorgehakt en besloten om de focus te verleggen naar de eventing. De landelijke spring- en dressuurrubrieken worden uit het programma geschrapt.”

Het resultaat is dat er dit jaar nog meer eventingruiters in Varsseveld van start kunnen. Ruiters vanaf de klasse M tot en met internationaal tweesterrenniveau kunnen met hun paarden aan de bak. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft wederom het Nederlands kampioenschap eventing op tweesterren niveau aan het Achterhoeks Hippisch Festijn toegekend.

Voorzitter Johan Venderbosch heeft zijn plannen voor de crossbouw al klaar liggen en zal komende maanden samen met zijn vaste assistent Hendrik-Jan Arendsen Raedt en de Duitse adviseur/crossbouwer Bernd Backhaus aan het werk gaan om de nieuwe trajecten in te richten met fraaie natuurhindernissen.

De zondag blijft een zeer gevarieerde dag met naast de eventing, aandacht voor de jeugd (springfinales pony’s om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal), de tuigpaarden, een spectaculair showblok en de veulenverkoop en -presentatie. Tevens wordt het promodorp verder uitgebreid.

www.hippischfestijn.nl