NK jeugd Stofwolk te Amersfoort

Nederlandse Kampioenschappen Jeugd te Amersfoort

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd in Amersfoort.
Wat hebben we genoten van de Stofwolkers. Het was zwaar, maar dan ook echt zwaar….. Het was een pittig rondje voor alle categorieën. Een zware klim van ruim 800 meter met de finish bovenop op de Galgenberg.

Als eerste mocht categorie 5 van start om 9.00 uur. Hierbij Stijn en Jelle aan het vertrek. 56 jongens stonden te popelen om hun krachten te meten. Stijn Beretsen had rugnummer 19 en Jelle 49. Stijn stond dus mooi van voren op de startrij.

De eerste ronde werd er nog wat afwachtend gereden maar daarna ging het los. De uiteindelijk NL kampioen ging er al vroeg vandoor, hij was een klasse apart. Maar onze jongens zaten mooi in het peloton. Het ging steeds harder. Ze moesten er af, zaten er weer bij enz.. Stijn kon het nog het langst volhouden in het peloton maar moest de groep ook laten gaan. Stijn finishte als 21e en vlak hierachter Jelle Schieven, moe gestreden, op plek 26.

Hierna mocht Imme Arink het laten zien bij meisjes cat. 5. Een zware wedstrijd waarbij vanaf de start volle bak werd gereden. Imme kwam in een mooi groepje terecht. Ze zag erg tegen het parcours op, maar heeft het toch maar mooi gedaan! Een 36e plek.
Matz Damman stond bij jongens cat. 6 aan de start. Hij werd vandaag 63e. Meer zat er voor hem gisteren niet in. Alles gegeven en moe streden.

Bij de meisjes categorie 4 hadden we ook toppertjes aan het vertrek. De jarige Mette en Esra. Ook zij hebben alles gegeven vandaag. Ze bleven lachen op de fiets ondanks het zware parcours. Ze hebben t toch maar mooi gedaan en kunnen toch zeggen dat ze 36e (Esra) en 39e (Mette) van Nederland zijn!

Na de korte pauze was het de beurt aan jongens categorie 3 met Mikai en Teun. Een chaotische wedstrijd om te volgen. Vanaf deze categorie was het nl een ander rondje. Halverwege de klim gingen ze linksaf ipv rechtdoor naar boven. In de laatste ronde gingen de hekken dan open en moesten ze wel naar boven klimmen voor de finish. De gedubbelden moesten er 3 ronden van te voren uit. Maar sommigen reden door terwijl anderen netjes afstapten. Dus al met al erg chaotisch om te volgen. De jongens maakten er een wedstrijd in een wedstrijd van. Mikai werd 25e en Teun 42e.

Hierna kwam Puck Langenbarg in aktie bij meisjes categorie 3. Vorig jaar werd ze heel knap 3e. Dit jaar zat ze er weer geweldig bij van voren. In haar categorie was een meisje een klasse apart zaterdag en reed bijna hele wedstrijd alleen vooruit. Puck zat hier knap in een groepje van 4 achter. Ze probeerde nog om weg te komen wat niet lukte. In de volle laatste sprint van beneden naar boven moest ze het groepje laten gaan, maar wat knap, een 5e plek!!! Een super prestatie Puck!

Als laatste van de Stofwolk kwam Linn Berentsen aan de start om 17.00 uur in categorie 2 meisjes. Ook voor haar een zware wedstrijd. Al snel moest ze de groep laten gaan en kwam alleen te zitten. Maar wat heeft ze geknokt. Ze is toch maar mooi 31e van NL geworden!!
Alle 10 super gedaan. Jullie hebben je goed laten zien op dit zware parcours.

Toppers van de Stofwolk!
Uitslagen:
categorie 5 jongens:
21e Stijn Berentsen (Groenlo)
26e Jelle Schieven (Zieuwent)

categorie 5 meisjes
36e Imme Arink (Groenlo)

Categorie 6 jongens:
63e Matz Damman (Groenlo)

Categorie 4 meisjes:
36e Esra Goossens (Borculo)
39e Mette Voorpostel (Enschede)

Categorie 3 jongens:
25e Mikai Leistra (Eibergen)
42e Teun Geelink (Groenlo)

Categorie 3 meisjes
5e Puck Langenbarg (Ruurlo)

Categorie 2 meisjes:
31e Linn Berentsen (Groenlo)