Home » Sport » Nu ook Eliteveiling Borculo naar PSC Lichtenvoorde

Nu ook Eliteveiling Borculo naar PSC Lichtenvoorde

216

VRAGENDER – Na Driving de Achterhoek, de nieuwe (inter)nationale menwedstrijd op 20 februari, mag Paardensportcentrum Lichtenvoorde dit jaar nog een topevenement omarmen: Eliteveiling Borculo. De internationaal zeer bekende veulenveiling gaat in de toekomst twee dagen veulens veilen in Vragender. Op woensdag 24 augustus worden de springveulens geveild, op donderdag 25 augustus de dressuurveulens. 

“Door op tijd keuzes te maken willen we onze positie in het vermarkten van hoogwaardige veulens en hoogwaardig genetisch materiaal nog verder versterken. Dit alles ter ondersteuning van onze gewaardeerde fokkers en het (internationale) koperspubliek”, aldus Jan Markink, voorzitter van de Stichting Nationale Eliteveiling Borculo.

Ruim 35 jaar veilde Eliteveiling Borculo in de buitenlucht bij Buitencentrum Kerkemeijer. Om minder afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden en flexibeler te zijn met het tijdschema is besloten om in Paardensportcentrum Lichtenvoorde van de familie Morssinkhof te veilen. Daarmee is de veiling binnen. De presentatie van de veulens kan afhankelijk van het weer buiten plaatsvinden.

In 2015 werden de veulens gemiddeld voor 10.750 euro verkocht. Het hengstveulen Karsten, een zoon van de populaire hengst Cornet Obolensky, werd als duurste voor 42.000 euro verkocht naar China.