Home » Groenlo » Ondanks verlies goede prestatie van Grol tegen koploper

Ondanks verlies goede prestatie van Grol tegen koploper

171

GROENLO – Op het nog altijd sprankelende kunstgras van het sportpark Den Elshof aan de Oude Winterswijkseweg in Groenlo behaalde Quick 1888 uit Nijmegen afgelopen zondag tegen de hoofdmacht van Grol een verdiende 0-3 overwinning.
De koploper in de tweede klasse I van de KNVB stelde de zege vast door zowel in de eerste als in de tweede helft op cruciale momenten te scoren. Daarenboven dient vermeld te worden dat de hardwerkende en enthousiaste equipe van trainer/coach Jeroen Burghout niet opgewassen was tegen met name de individuele klasse van de Nijmeegse ploeg, met daarin diverse spelers op topklasse niveau.

Ondanks de nederlaag was hoofdtrainer Burghout van Grol na afloop niet overdreven teleurgesteld. “Quick 1888 is de beste ploeg die ik deze competitie ben tegengekomen. De ploeg is derhalve in mijn ogen terecht koploper. Men heeft spelers in huis, die in een topklasse of mogelijk nog hoger niet zouden misstaan. Mede daarom vind ik de vandaag door ons geleverde prestatie helemaal niet slecht. Dit mede gezien het feit dat wij vanmiddag tegen deze ploeg minder kansen weggaven dan een week eerder tegen lantaarndrager Rheden. Verder ben ik trots op mijn ploeg dat men ook na de 0-3 achterstand bleef voetballen. Maar nogmaals, Quick 1888 hoort minimaal een niveau hoger te spelen.”

Naast de nederlaag ondervond Grol, dat na afgelopen zondag met 16 punten uit 12 wedstrijden de negende plaats inneemt op de ranglijst, andermaal een vervolg van de steeds maar aanhoudende blessuregolf. Deze keer waren het aanvoerder Wouter Pillen en Johan Houben, die in de 61e minuut van de wedstrijd tegelijkertijd het veld moesten verlaten als gevolg van knieblessures. In het geval van captain Pillen, dit seizoen juist de belangrijkste pion oftewel gangmaker van de ploeg, vanwege een blessure aan de binnenmeniscus een mogelijk ernstige en langdurige aangelegenheid.

Ondanks de sterke tegenstander begon Grol voortvarend aan de wedstrijd tegen de koploper met deze competitie slechts één verliespartij (2-4 thuis tegen FC Winterswijk). Grol domineerde zelfs in de eerste 10 minuten tot het moment dat Nordin Almansouri (32) met een beauty van een doelpunt goalie Max de Vries kansloos passeerde. Dezelfde De Vries voorkwam 5 minuten laten met een reflex een doelpunt na een kopbal van Jassin Aarab.

Ondanks deze op dat moment onverdiende achterstand liet Grol zien dat het voetbal (veldspel in het algemeen en positiespel in het bijzonder) van de ploeg zich in een duidelijke opwaartse spiraal bevindt. De speelwijze tegen deze sterke opponent had echter wel tot gevolg dat spits Mathijs Warnar op een eiland kwam te staan en vanuit die positie, zij het noodgedwongen, een vrijwel kansloze wedstrijd speelde. Grol wist de rust te halen met slechts een 0-1 achterstand. Dit mede dankzij het nodige geluk toen ongeveer halverwege de eerste helft verdediger Ramon Landewers in de fout ging en Joep Martens van Quick 1888 de bal over doelman De Vries krulde en deze vervolgens via de binnenkant van de paal weer in het veld rolde.

Wederom op een belangrijk moment in de tweede helft, en dat in de 52e minuut, was het Mark van Haarlem die Jesse Vreman lanceerde, die de bal vervolgens snoeihard en met name bijzonder fraai inschoot: 0-2. Dit tot groot genoegen van de in Groenlo aanwezige toeschouwer De Graafschap-trainer Jan Vreman, zijnde de vader van doelpuntenmaker Jesse. Dat Quick 1888 in de 83e minuut nog op 0-3 kwam via Bas Peters na een blunder van Grolgoalie Max de Vries, doet er eigenlijk niet meer toe. Grol speelde de wedstrijd keurig netjes uit en trakteerde het eigen trouwe publiek, dit ondanks de nederlaag, op een duidelijk opgaande lijn.

Zondag 13 december a.s. (aanvang: 14.00 uur) staat de belangrijke laatste (uit)wedstrijd vóór de winterstop tegen Hatert uit Nijmegen op het programma. Gelet op het competitieprogramma voor a.s. zondag zou het maar zo kunnen zijn dat Grol bij winst enkele plaatsen klimt op de ranglijst in de tweede klasse I.
Na a.s. zondag staat voor Grol de eerstvolgende competitiewedstrijd (uit tegen SDOUC Ulft) pas op het programma voor zondag 24 januari 2016.