Onnodige nederlaag Grol tegen TVC ’28


Na het weggeven van de 2 – 0 voorsprong tegen Longa ’30 in de laatste 10 minuten, was Grol er op gebrand om in Tubbergen tegen TVC ’28 een mooie prestatie neer te zetten. Dit om de aansluiting te houden met de veilige 10e plek op de ranglijst. Grol moest echter beginnen zonder de geblesseerde keeper Max de Vries, Lennard Walterbos die tijdens de warming-up toch niet hersteld bleek en Tim Peters die wegens werk verhinderd was. Wessel Baarslag, Mart Willemsen en Bram Huls namen hun plaats in en stonden daarom in de basis.

Grol begon goed en agressief. TVC ’28 kwam niet aan opbouwen toe door vroeg storen. En in de 7e minuut was het Grol dat op 0 – 1 voorsprong kwam door een voorzet van Johan Houben, die door Mart Zieverink werd ingekopt en in tweede instantie strak laag ingeschoten. Alles leek, ondanks het miezerige weer, te wijzen op een mooie voetbalmiddag voor Grol. Na het doelpunt ging Grol echter rommelig spelen en kon de bal niet meer in de ploeg houden. Daardoor kwam TVC ’28 uit Tubbergen, dat een goede reeks doormaakt en derhalve meedoet om de derde periodetitel, steeds dichter bij het doel van Grol. Met name Stef Roelofs, de nummer 7, was overal te vinden en zorgde voor het meeste gevaar. Een bal onder in de hoek kon nog net door Wessel Baarslag worden weggetikt, maar even later was het Jeffrey Huizinga, die vanaf 18 meter, helemaal vrij, strak boven in de kruising kon schieten: 1 – 1.

Grol kwam daarna nog enkele keren in de buurt van het TVC doel, maar meer dan een schot van een hard werkende aanvoerder Sander Nijhoff dat maar net over ging kwam het niet. TVC speelde ook niet goed, maar liet soms toch met enkele leuke combinaties zien, dat men in een positieve flow verkeert. Grol sloeg het middenveld te vaak over en kon eigenlijk niet anders dan veel ballen diep spelen op de spitsen. De vleugels werden niet of nauwelijks gebruikt. Mart Zieverink werd vaak goed bereikt, maar dan ontbrak het weer aan de juiste aansluiting. Een mooie actie van Mart rond de zestien werd met een handsbal tot stoppen gebracht. Het werd slechts een vrije trap, die ook nog eens ruim naast ging.

Ook in de tweede helft bleef Grol op die manier voetballen, maar de dreiging op het TVC doel was een stuk minder. Grol begon te veel fouten te maken, ballen die niet goed werden geraakt en medespelers die niet werden bereikt. Het beeld van een ploeg in problemen. Een schot van Sjors Storkhorst in het zijnet was een van de beste mogelijkheden in de teleurstellende tweede helft. Lange tijd leek Grol wederom op een gelijkspel af te stevenen, maar in de 87e minuut ging een vrije trap van bijna 30 meter door Maarten Booyink er zo maar in één keer in: 2 – 1. De organisatie zag er hier niet goed uit.

Een jammerlijke nederlaag. Zeker in de huidige situatie waarin elk punt belangrijk is. In het paasweekend zal Grol er alles aan moeten doen om twee overwinningen binnen te halen, om zodoende uitzicht te houden op de veilige 10e plaats. Op zaterdagmiddag 4 april speelt men om 17.00 uur in en tegen Heino. Op maandagmiddag 6 april speelt men wederom uit, ditmaal tegen De Zweef in Nijverdal. Aanvang 14.00 uur. Komt allen en steun Grol 1.

Wedstrijdinformatie

Speelronde: 20
Wedstrijd: TVC ’28 – s.v. Grol
Scheidsrechter: Dhr. W. Nijmeijer
Eindstand: 2 – 1
Ruststand: 1 – 1
Scoreverloop: 7e  min. 0 – 1 Mart Zieverink
24e min. 1 – 1 Jeffrey Huizinga
87e min. 2 – 1 Maarten Booyink
Gele kaarten: s.v. Grol: Mart Willemsen
TVC ’28: 2x geel
Rode kaarten: Geen
Opstelling Grol: doel: Wessel Baarslag
achter: Kai Ordelmans, Wouter Pillen, Mart Willemsen, Johan Houben
midden: Sander Nijhoff, Christian Pillen (87e min. Rick Arink), Bram Huls
voor: Jelle Kornegoor, Mart Zieverink, Sjors Storkhorst

Uitslagen 1e klasse E

TVC ’28 – s.v. Grol 2 – 1
Heino – Luctor et Emergo 0 – 1
Longa ’30 – Hoogland 2 – 3
Rigtersbleek – Rheden 2 – 1
Rood Wit – De Zweef 2 – 0
SC Bemmel – Alverna 2 – 2
Concordia Wehl – Silvolde 2 – 2

Stand 1e klasse E 

1. Alverna 20 – 47
2. Hoogland 20 – 43
3. Rigtersbleek 20 – 42
4. Silvolde 20 – 36
5. TVC ’28 20 – 30
6. Longa ’30 20 – 29
7. SC Bemmel 20 – 27
8. Heino 20 – 25
9. De Zweef 20 – 25
10. Rood Wit 20 – 24
11. Concordia Wehl 20 – 20
12. Grol 20 – 18
13. Rheden 20 – 12
14. Luctor et Emergo 20 – 11