Ook tegen VDZ lukt het niet om te winnen

Voor slechts 70 toeschouwers begon Grol aan de uitwedstrijd tegen de nummer vier VDZ in Arnhem. Grol begon zonder Michel Kamphuis, die ‘s morgens vader is geworden van Lenn. Quint Kristen begon derhalve in de basis.

Het spel ging redelijk gelijk op, maar de eerste helft was wat betreft kansen duidelijk voor Grol. Wessel Baarslag hoefde geen enkele keer in actie te komen. De gevaarlijkste tegenstoot was een voorzet die door iedereen van VDZ werd gemist. Grol had daarentegen zeker vijf kansen om de score te openen. Het team van Jeroen Burghout werkte hard en stoorde vroeg. Dit leverde na een half uur de eerste kans op voor Mathijs Warnar met een te zacht schot in de verre hoek. De grootste kans was even later voor Mart Zieverink, die een voorzet op maat, slechts recht op keeper Jelmer Witteloostuyn kopte. Ook Jur Dieker kwam, na een steekpass van Quint Kristen, niet verder dan de keeper. Uit een corner stond Witteloostuyn ook in de weg bij een schot van Mart Zieverink. De druk van Grol naar voren was bij vlagen groot, mede door de lange passes op maat van Johan Houben. VDZ combineerde beter en leek dreigend, met name door de snelle buitenspeler Ahmed Lak, maar kwam dus niet tot kansen. Ruststand derhalve 0 – 0.

Direkt na rust had Grol een goede fase. Een schuiver van Wouter Rexwinkel stuitte op de keeper en een schot van Quint Kristen, na een scrimmage, spatte op de lat terug het veld in. Grol leek op weg naar een overwinning, maar dat was eigenlijk het laatste wapenfeit. Johan Houben moest geblesseerd het veld verlaten en de strakke organisatie achterin was daarmee ook verdwenen. Daarna was het VDZ die het heft in handen nam en gevaarlijk werd. Wessel Baarslag keepte een fantastische wedstrijd en bracht meerdere malen redding bij 100% kansen voor VDZ. Met name de snelle en behendige Ahmed Lak was bij menig aanval betrokken. Bjorn te Braak speelde een goede wedstrijd en wist veel duels te winnen, maar op pure snelheid moest hij het helaas afleggen. Na 70 minuten leek VDZ de score te openen, maar in vrije positie, na een mooie aanval, werd de bal, gelukkig voor Grol, hoog overgeschoten. Grol kwam nog twee keer in de buurt van het VDZ doel, met een schot van Quint Kristen net naast en een gevaaarlijke vrije trap van Quint Kristen voor langs. Een gelijkspel leek het meest haalbare.

Maar wederom vlak voor tijd ging het alsnog mis. Ahmed Lak schoot gevaarlijk in en Wessel Baarslag redde fantastisch, maar van 20 meter werd de rebound knap strak en laag ingeschoten door Pieter Middeldorp: 1 – 0 voor VDZ. Grol zette nog alles op alles, maar kon deze achterstand helaas niet meer ombuigen. Wederom een teleurstellend resultaat en minder dan verdiend gezien het verloop van de wedstrijd. Met deze nederlaag zet Grol een slechte serie neer met slechts 1 punt uit vijf wedstrijden.

De overige uitslagen in 3C zijn echter gunstig en Grol blijft met 28 punten nog in het linkerrijtje staan. Wel zal er komende weken punten gehaald moeten worden. Te beginnen op zondag 9 april tijdens de 44e Fancy Fair van de VSVG. Grol speelt dan om 14.30 uur thuis tegen DCS uit Zevenaar.

Uitslagen 3e klasse C
VDZ – Grol 1 – 0
DCS – VVO 3 – 0
Dinxperlo – Gendringen 0 – 3
FC Trias – Bon Boys 0 – 1
DVC ’26 – MvR 7 – 1
GSV ’38 – Pax 3 – 2
Groessen – DVV 3 – 2

Stand 3e Klasse C
1. Bon Boys 20 – 51
2. DCS 19 – 37
3. DVC ’26 20 – 36
4. VDZ 20 – 34
5. Gendringen 18 – 31
6. Grol 20 – 28
7. FC Trias 20 – 27
8. Groessen 20 – 27
9. VVO 19 – 24
10. DVV 20 – 23
11. Pax 20 – 21
12. Dinxperlo 20 – 20
13. GSV ’38 18 – 15
14. MvR 20 – 15