Open Duitse Kampioenschap Boerengolf

ZWILLBROCK – Aanstaande zondag 20 september wordt op Irrgarten an der flamingoroute het ‘Open Duitse Kampioenschap Boerengolf’ gehouden. “Dit kampioenschap wordt voor de vijfde keer bij ons gehouden”, vertelt Hendrik Beuting, eigenaar van de 10 holes boerengolfbaan.

De lokale teams waren al volop aan het oefenen. “Ik hoop dat het zondag droog blijft. Want de vele regen is niet goed voor baan. Bezoekers kunnen eventueel tijdens een regenbuitje schuilen onder een van de aanwezige grote tenten”, aldus Beuting.

Klik voor meer informatie

Aan de wedstrijden doen ongeveer veertig teams mee. Deze bestaan uit 3 à 4 personen. Het is de bedoeling dat de 10 holes in zo min mogelijke slagen worden gedaan”, vertelt Hendrik, en voegt er aan toe dat ook ongeveer acht teams uit Nederland meedoen.

De entree tijdens het kampioenschap is gratis en de eerste wedstrijd begint om 09:30 uur. “Rond half drie strijden de 24 teams die de kwalificaties rondes zijn doorgekomen om de finale plaats”, aldus Beuting. “Bezoekers kunnen deze middag raden wat de kalebassen/pompoenen wegen die hier liggen. Degene die er het dichtst bij zit krijgt twee ballonvaarten”, aldus Hendrik.