Opening beachveld HV Grol, VV Grol en S.V. Grol


Bericht is aangepast

GROENLO – Vandaag was aan initiatiefnemer HV Grol de eer om het nieuwe beachveld op het terrein van S.V. Grol in gebruik te nemen; het resultaat van een unieke samenwerking tussen drie verenigingen.

‘s Morgens zijn er beachhandbalclinics gegeven. Handballen op zand is wel even wat anders dan in de zaal, ook de spelregels zijn ietwat anders. Er staan continu vier spelers in het veld en er wordt na ieder schot op het doel doorgewisseld bij zowel de veldspelers als de keepers. Voor toeschouwers een attractief en snel spel.

Om één uur is het dan zover, de officiële opening. Voorzitter Lucie Hulshof neemt hierbij het woord. Het idee voor een beachveld is een paar zomers geleden ontstaan. Na deelname aan een beachtoernooi in Apeldoorn, waren de meiden heel enthousiast over deze nieuwe spelvorm. Op basis van deze resultaten werd HV Grol uitgenodigd om als gastteam deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Biddinghuizen. Ze gingen met de sportiviteitsprijs naar huis. Daarna is het balletje gaan rollen en volgde overleg tussen Rob Porskamp, de volleybal- en de voetbalvereniging. Een gezamenlijke aanvraag bij het Rabobankproject leverde een mooi eerste startkapitaal op. Het veld is nog niet helemaal af, maar we kunnen van start gaan. Na een dankwoord aan de vrijwilligers van de woensdagmorgengroep (zij krijgen een kleine attentie), Peter Harbers en het bestuur van S.V. Grol voor het beschikbaar stellen van een stuk grond, kan de opening verricht worden.

Vier dames van de jongste jeugd staan al te trappelen om met de voeten het zand in te gaan. Maar daarvoor zullen ze toch eerst hun ballen door de kleurige poort moeten gooien, alvorens zelf er met een duik achteraan te gaan. Daarmee zijn ze nog niet klaar. De speelsters van de eerste wedstrijd moeten nog naar binnen worden getrokken; de dames van HV Grol combi A/B jeugd en Borhave B-jeugd.

[gm album=48]