Paardensport en shoppen in Vragender


VRAGENDER – Het Paardensportcentrum Lichtenvoorde wordt van donderdag 26 februari tot en met zondag 1 maart weer druk bezocht door springruiters en -amazones. Deze Voorjaars Jumping is voorlopig het laatste grote vierdaagse springconcours in Vragender voordat per 1 april het buitenseizoen van start gaat.

Hoewel veel topruiters zich daar al op voorbereiden door met hun paarden naar concoursen in Spanje, Portugal en Italië te trekken, zijn er genoeg toppers die het Achterhoekse evenement in de agenda hebben gezet. Zo komen de olympische springruiters Gerco Schröder, Angelique Hoorn en Gert-Jan Bruggink op zaterdag in actie. Ook Willem Greve en Robert Vos, die afgelopen weekend nog met hun toppaarden in Abu-Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, presteerden zijn van de partij.

Hoofdnummer op zaterdag is de Grote Prijs op 1.40m niveau die om 19.00 uur van start gaat. De winnaar gaat met 500 euro naar huis en – als beloning voor het paard – een ton aan Duits kruidenhooi van Louis Venhorst Fourage.

De zondag staat in het teken van de toekomst. De top van de Nederlandse jeugd rijdt dan hun competitiewedstrijden. In de Hartog Lucerne Trophy krijgen de ponyruiters na hun springconcours direct een beoordeling en tips van bondscoach Edwin Hoogenraat. Daarna volgt de Roelofsen Raalte Trophy voor junioren en young riders.

Wie zin heeft om te shoppen kan alle dagen bij de standhouders terecht. Cavaletti Ruitersport uit Ruurlo en Ruitersporland uit Gendringen zijn aanwezig met de laatste trends voor zowel ruiter als paard. Op www.psclichtenvoorde.nl komen alle starttijden van de wedstrijden te staan. De toegang is gratis.