Paardensport met veel debutanten


VRAGENDER – Tussen de witte hekjes op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde werd zondag mooie sport getoond. Verschillende ruiters en amazones maakten tijdens de Subtop dressuurwedstrijd in Vragender hun debuut in een hogere klasse of met een nieuw paard en waren succesvol. In de hoogste Grand Prix klasse won de voor Denemarken rijdende Anne van Olst uit Den Hout met 68% met Vorst (v. Negro), die ze sinds een jaar op topniveau rijdt.

Liseon Kamper eiste de tweede prijs op met Special Gift (v. Montecristo). Jean René Luijmes uit Silvolde debuteerde in de Grand Prix met Aswin (v. Sandreo) en Cristall’s Il Divo (v. Gribaldi) en werd netjes vierde en vijfde.

Anne van Olst was ook succesvol in de Prix St.Georges met de goedgekeurde hengst Chippendale (v. Lord Leatherdale), die voor het eerst op dit niveau liep. Ze scoorden 65,59%, goed voor de tweede prijs achter Lisanne der Nederlanden en Alaska DVB (v. Weltino) met bijna 69%.

In het ZZ-Zwaar, waarin twee proeven verreden werden, gingen de overwinningen naar de debutante Robin van Lierop met RS2 Baldessarini (v. Santano) en Janneke Punte uit Enschede met Bianco-D (v. Ungaro).

In de Inter I won Janien de Lange met Varanasi (v. Krack C), voor Carolien Reverdink op de Gelderse hengst Saron (v. Creool) van de schilder en paardenliefhebber Ido Jacobs uit Vragender. De gecombineerde rubriek Inter A en Inter II kwam op naam van Pieter Ton met Veff’s Falco (v. Florestan I).

Op zaterdag werd er landelijk dressuur verreden. In het Z1 wonnen Romy van der Schaft met Diva DVB (v. Wynton) en Joyce Vegter met Charnieta (v. Johnson). In de gecombineerde Z2/ZZ-Licht klasse waren Saskia Leusink op Varola (v. Kigali) en Dirk-Jan van de Water op Stegenees DDH (v. Stedinger) de beste.

Komend weekend zijn er op PSC Lichtenvoorde de laatste dressuurwedstrijden van het indoorseizoen in de klasse B tot en met M2. Het winterseizoen sluit van 27 tot en met 29 maart af met een vierdaagse springwedstrijd.