Rene Molenveld overtuigend winnaar GHV WinterCup.


Zondag 22 maart is de laatste wedstrijd gevist om de WinterCup, niet aan het Twentekanaal te Lochem zoals gepland  maar aan het Beneden kanaal te Eefde (onder de sluis). De laatste weken wordt hier veel  vis gevangen en om iedereen een leuke dag te bezorgen, lees vis te vangen, heeft de wedstrijdcommissie i.o.m. de deelnemers besloten om de wedstrijd te verplaatsen. De aanwezige deelnemers waren zeer te spreken over deze flexibele aanpak en hopen dat deze aanpak een vervolg krijgt, en dan met name met de WinterCup. Vis vangen, daar gaat het om!!

Om 07:00 uur ging er een colonne vanuit Groenlo richting Eefde en onderweg werd Andre Stokkink in Ruurlo opgepikt. Om kwart voor acht was dan ook iedereen aan de waterkant en werd voor de laatste keer deze WinterCup een klein borreltje gedronken tegen de kou, want het was fris deze ochtend. Helaas waren twee deelnemers niet van de partij zodat er vandaag met 11 personen gevist werd. Na het gebruikelijke ritueel werd en geloot en konden de voorbereidingen beginnen.

Nummer 1 in het klassement, Rene Molenveld, staat mijlenver voor, bijna 5 kilo op nummer 2 (Remko Stöteler), dus de spanning zou vooral gaan om de plaatsen 2, 3 en 4. Tussen 2 (Remko)  en 3 (Theo Wayerdink) zit exact 2 kilo en tussen 3 (Theo) en 4 (Ivo te Kortschot) zit maar 895 gram. Wie mogen er zaterdag 28 maart samen met Rene op de foto?

Tijdens de borrel hebben de deelnemers besloten een half uur eerder te beginnen en door te vissen tot 12:00 uur, na ongeveer 45 minuten voorbereiding was het Henk Migchielsen die voor de laatste keer deze editie van de WinterCup het beginsignaal gaf en er kon gevist worden. Iedereen koos weer voor de feeder terwijl het Beneden Kanaal zich ook prima leent om met de vaste stok te vissen. Vandaag weer een “secure” aanpak, zoals wel vaker deze competitie, lichte korfjes tot maximaal 40 gram onderlijnen variërend van 10/100ste tot 14/100ste voorzien van niet al te grote haken, haak 16 of 18, zou het moeten  gaan doen. Ook het voer was op deze visserij afgestemd, schraal donker voer,  met zo nu en dan een paar casters of hennep er in,  moest de vis op de voerplek krijgen en belangrijker nog; op de voerplek houden. De meeste deelnemers visten ongeveer in het midden (±20 meter) van het kanaal en hadden een hengel klaar liggen voor een kortere afstand (15 meter).

Vrij snel werden de eerste voorns gevangen, klein van stuk maar wel vis. Na een klein uur was iedereen van de nul af en werd er met name in het midden van het parcours veel gevangen. Ook werd er links en rechts wat bliekjes gevangen. Remko Stöteler, vissend op nummer 11, ving met grote regelmaat een voorn of een winde, maar de bonusvissen die hij nodig had om Rene van de troon te stoten gaven niet thuis. Rene, vissend op nummer 2, wist ook veel vis te vangen al waren deze kleiner van stuk. Naast de vele , kleine voorn, werd er ook enkele grote voorns gevangen.

Om 12:00 uur kon dan de stand opgemaakt worden, er is door de elf deelnemers 12330 gram vis gevangen, voor de eerste keer deze competitie zat iedereen in de vis. De keuze van de wedstrijdcommissie om uit te wijken is een uitstekende keuze geweest, een pluim voor de wedstrijdcommissie!

Zoals van te voren al gedacht is René Molenveld de nieuwe kampioen van de 32ste editie van de WinterCup.

Eindstand zesde wedstrijd:

1. Remko Stöteler 3430 gram
2. René Molenveld 2090 gram
3. Ivo te Kortschot 1150 gram

Eindstand WinterCup 2014/2015:

1. René Molenveld 13115 gram
2. Remko Stöteler   9615 gram
3. Theo Wayerdink   5220 gram

In totaal is er deze editie 47705 gram vis gevangen verdeeld over 5 wedstrijden, de tweede wedstrijd heeft helaas niemand iets kunnen vangen. 7 kilo minder dan de vorige editie maar toe zat er een wedstrijd tussen van meer dan 33 kilo. We mogen dus niet klagen en we gaan op deze voet verder, hou onze website in de gaten voor de data van de 33 editie van de WinterCup.

 

Feestavond/ Prijsuitreiking:
De prijsuitreiking van de 32ste editie van de WinterCup  zal gehouden worden op zaterdag 28 maart om 20:00u bij Café de Kroon (Frielink). Evt. aanhang (of leden die niet mee hebben gevist ) zijn van harte welkom en voor het luttele bedrag van €20,- (exclusief drank welteverstaan) kunnen ze aanschuiven aan het overheerlijke warm en koud buffet en genieten van een gezellige feestavond. Wil je hierbij zijn, geef je dan op voor woensdag 25 maart bij Henk Migchielsen.

Open Koppel:
De Open Koppel, 9 mei 2015, kan weer op grote belangstelling rekenen. Op dit moment hebben 21 koppels zich al opgegeven. Wil je meedoen wees er dan snel bij. Heb je je al opgegeven maar nog geen reactie gehad, neem dan contact op met Frank Bomers.