Home » Sport » Revanche voor C1 van HV Grol

Revanche voor C1 van HV Grol

115

GROENLO – Afgelopen zondag speelde de C1 van HV Grol de laatste wedstrijd van het seizoen tegen het altijd lastige Pacelli uit Zieuwent. De uitwedstrijd hadden zij verloren met 15-11 en de meiden van C1 zinden op een revanche voor eigen publiek. Vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms en tantes en kennissen werden opgeroepen om deze wedstrijd te komen kijken. Het was dan ook erg vol op de tribune.

De meiden begonnen goed en in no time stond het 2-0 voor Grol mede door sterk keeperswerk van Lorin die menig bal van de tegenstander op doel pareerde. Toch kwam Pacelli terug door een goed spelende linkeropbouwster die door goede acties de verdediging op het verkeerde been zette en de keepster het nakijken gaf. Bij rust was het 6-6.

De tweede helft leek het een compleet andere wedstrijd. De meiden hadden het idee dat winnen mogelijk was en kregen daardoor vleugels. De verdediging stond goed en Lorin hield weer vele ballen tegen. In de aanval scoorde Janiek een aantal fantastische doelpunten, uit stand, in de lange hoek. Na 12 minuten was de stand 12-9 in het voordeel van Grol. Daarna ging het alleen maar makkelijker. De opbouwster van Pacelli, die in de eerste helft nog veel door onze verdediging heen kwam, moest in het midden aanvallen en werd door Maud en Lise goed vastgezet. Zodoende werd het aanvalsspel van Pacelli ontregeld. De overige meiden van Pacelli konden het scoren niet overnemen. Grol liep daardoor uit naar een verdiende overwinning van 17-12. Een prima revanche derhalve.