Grol 1 scoort ‘elf’ doelpunten in twee wedstrijden

GROENLO – De opening van het kalenderjaar 2017 kan wat betreft de hoofdmacht van de sportvereniging Grol in sportief opzicht het best gekenmerkt worden met de woorden: ‘De eerste klap is een daalder waard!’ Immers na overwinningen in een aantal oefenwedstrijden begin dit jaar, zorgde de equipe van trainer/coach Jeroen Burghout na de winterstop met twee klinkende competitieoverwinningen tegen achtereenvolgens VVO (uit) en SV Dinxperlo (thuis) voor een uitgelaten gevoel en daarmee een dito stemming bij de aanhang van de club.

Zonder de geblesseerde spelers Mart Willemsen, Teun Pasman en Tim Leusink liet Grol 1 na de succesvolle 0-6 in Velp tegen VVO in eigen huis een 5-1 zege noteren tegen de hoofdmacht van SV Dinxperlo. Een klinkende overwinning, maar weliswaar ook een overwinning met een bijsmaakje. Dit laatste omdat de eindstand reeds bij rust was bereikt. Daar waar iedereen op het sportpark Den Elshof had verwacht dat Grol in het vervolg van de wedstrijd zou uitlopen naar een overwinning met dubbele cijfers, werd er in het tweede bedrijf van de eerste thuiswedstrijd in 2017 niet meer gescoord.

Het homogene, enthousiast spelende Grol 1 zorgde in de eerste helft voor een soort theatervoorstelling door in een tijdsbestek van amper zeven minuren driemaal over te scoren. Door de royale zege heeft Grol na de onbetwiste kampioenskandidaat Bon. Boys uit Haaksbergen zicht op niet alleen de tweede periodetitel, maar uiteindelijk aan het eind van de rit tevens op de tweede plaats op de ranglijst in de derde klasse C van de KNVB.

In de 12e minuut van de eerste helft was het uitblinker Michel Kamphuis, die een beauty van een pass verzond , waaruit de op snelheid startende Wouter Rexwinkel op knappe wijze de eerste goal liet aantekenen. Vier minuten later had Mart Zieverink reeds voor het tweede doelpunt kunnen zorgen. Maar de deze wisselend spelende lange, aanvallende middenvelder treuzelde te lang na een steekbal van Mathijs Warnar. Na kansen voor onder andere Johan Houben en Wouter Rexwinkel, was het Pim Westervoorde die in de 35e minuut van de eerste helft voor de 2-0 zorgde. Dit uit een voorzet van Michel Kamphuis en vervolgens een gerichte doorkopbal van Mart Zieverink. Nadat twee minuten later Mathijs Warnar in de rebound de 3-0 liet aantekenen, scoorde Michel Kamphuis na een schitterende pass van aanvoerder Johan Houben de vierde treffer. Daar waar alle toeschouwers dachten dat de eerste en uiteindelijke enige tegentreffer, gescoord door Mark Spoor van SV Dinxperlo, de 4-1 ruststand betekende, was het wederom Mathijs Warnar, die op slag van rust na een perfecte balaanname in de draai wist te scoren en daarmee net vóór de thee zorgde voor één van de mooiste doelpunten in deze wedstrijd. Ruststand: 5-1.

Gingen alle toeschouwers na de rust er eens goed voor zitten of voor staan, in de tweede 45 minuten werd er tot grote verbazing van iedereen niet meer gescoord. Dit laatste had voornamelijk te maken met enerzijds de onbewuste keuze voor een enigszins (te) gemakzuchtige speelwijze aan Grolzijde en anderzijds met de gewijzigde speelwijze aan de zijde van SV Dinxperlo, die zorgde voor een meer verdedigende, de speelruimtes kleiner makende tactiek. Door de gang van zaken op het veld volop gelegenheid voor hoofdtrainer Jeroen Burghout om te wisselen. Zo kwam Leon Scholten in de 60e minuut in het veld voor Bjorn te Braake, Jordy Oonk in de 60e minuut voor Wouter Rexwinkel en Jur Dieker in de 77e minuut voor Quint Kristen.

In het vervolg van de competitie 2016-2017 speelt Grol 1 op zondag 12 februari a.s. de uitwedstrijd tegen Groessen 1 (aanvang: 14.00 uur) om een week later op het eigen sportpark Den Elshof aan te treden tegen Gendringen 1 (aanvang: 14.30 uur).