Selecties Achterhoek Anemone Horsetrucks Bokaal in juli van start

VARSSEVELD – Het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld organiseert op zondag 20 september voor de derde achtereenvolgende keer de finale om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal voor springpony’s. Deze springfinale, mede mogelijk gemaakt door Anemone Horse Trucks, vindt plaats op het hoofdterrein en was afgelopen jaren een groot succes onder de jonge deelnemers.

Voor 2015 zijn de selectielocaties inmiddels bekend en kunnen de ruiters en amazones zich inschrijven voor de competitie. Het gaat om de volgende wedstrijden: Winterswijk
(5 juli), Ruurlo
(18 juli), Hummelo ( 16 aug.),  Haaksbergen (6 sept.) en Varsseveld (19 sept.).

In totaal zullen 26 finalisten gaan strijden om de kleine bokaal (klasse L) en de grote bokaal (klasse M, Z en ZZ) en een goed gevulde prijzenpot met 100 en 150 euro voor de winnaars. De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal is in het leven geroepen om de ponyspringsport in de Achterhoek en omstreken een extra impuls te geven. Vorig jaar wonnen Iris Zwienenberg met Fairytale D en Kate Witjes met Romario’s World.

De finalisten mogen op veel publiek rekenen, aangezien het Achterhoeks Hippisch Festijn altijd druk bezocht wordt met op zondag de internationale cross country door De Vennevulten. De KNHS heeft ook dit jaar weer het Nederlands kampioenschap eventing op CIC2* niveau aan Varsseveld toegewezen.

www.hippischfestijn.nl