Sterke bezetting voor Ronde van de Achterhoek


ACHTERHOEK – Aan de Ronde van de Achterhoek doen komende zondag 19 augustus heel wat renners mee die als beloften voor de toekomst van het wielrennen gelden en coureurs die al professional zijn geweest. Op de startlijst van de wielerkoers pronken onder meer de namen van oud-profs Raymond Kreder en Tim Kerkhof. Daarnaast onder meer talent Cees Bol, die al een tweejarig contract heeft getekend bij Team Sunweb. De Achterhoekse teams Sensa-Kanjers voor Kanjers en Cyclingteam Achterhoek zorgen voor een flinke regionale inbreng.

Met alle acht Nederlandse continentale teams aan de start en daarnaast de beste clubploegen van het land, is het niveau van de Ronde van de Achterhoek erg hoog. Dat valt ook te zien aan de renners die namens die ploegen op de deelnemerslijst staan. Zo zijn er naast de genoemde renners heel wat kanshebbers op de overwinning. Daarbij in ieder geval ook de winnaar van vorig jaar, Wim Kleiman. Hij verraste in 2017 door de winst te pakken namens Sensa-Kanjers voor Kanjers en heeft inmiddels een stap hogerop gezet naar het Monkey Town Cycling Team.

Meer kanshebbers
De kanshebbers zijn daarmee nog lang niet allemaal genoemd. Topcompetitie winnaar Rick Ottema doet mee, evenals Nederlands beloften kampioen tijdrijden Hartthijs de Vries, die afgelopen zondag de Hel van Voerendaal nog won. Rens te Stroet (Keijenborg), Mark Schreurs (Aalten), Beau Duvigneau (Zutphen), Jelle Wolsink (Hengelo, Ov), Gert-Jan Bosman (Nijverdal) en Joey van Rhee (Nijverdal) behoren tot de lokale en regionale favorieten.

Gravelstroken en klinkerwegen
De Ronde van de Achterhoek kenmerkt zich door het uitdagende parcours. Zo krijgen de renners vanaf 13.00 uur, het moment dat de wedstrijd in Groenlo van start gaat, zo’n dertig kilometer aan gravelstroken en klinkerwegen voor de kiezen. Het vele draaien en keren maakt het voor de renners extra lastig. In totaal legt het peloton ruim 190 kilometer af, waarna na drie plaatselijk ronden tussen 17.15 en 17.45 uur de finish verwacht wordt in Gendringen.

Zaterdag Ronde van de Achterhoek Toertocht

Een dag voor de wielerklassieker, wordt zaterdag 18 augustus de Ronde van de Achterhoek Toertocht al verreden. Die gaat eveneens over de gravelstroken en klinkerwegen. Deelnemers kunnen op liefst zes verschillende locaties starten en kiezen voor een hele ronde over 175 kilometer, de halve ronde oost over 130 kilometer of de halve ronde west over 130 kilometer. Alle informatie over zowel de toertocht als de wielerkoers is te vinden op www.rondevandeachterhoek.nl.