Stofwolkertje Puck eindigt vijfde op NK

EIBERGEN – De wielervereniging De Stofwolk kan terugkijken op een geslaagd Nederlands kampioenschap voor de jeugd. De verschillende Stofwolkertjes konden in de diverse categorieën goed meekomen. Met een hoofdrol voor Puck Langenbarg uit Ruurlo, die in de categorie 3 vijfde van ons land werd.

Volgens Marieke Schieven-Storteler van De Stofwolk waren de omstandigheden afgelopen weekeinde in Amersfoort loodzwaar: ,,Het was een pittig rondje. Een zware klim van ruim zeshonderd meter met de finish bovenop.”

In totaal tien jeugdleden van De Stofwolk wisten zich te kwalificeren voor dit NK. Een resultaat waar de vereniging, met renners uit de hele Achterhoek, erg blij mee was. ,,Dit zijn immers onze kampioenen voor de toekomst”, zo zei voorzitter Marcel Meijer vooraf al.

Met name Puck Langenbarg deed van zich spreken. Volgens Marieke Schieven-Storteler werd ze vorig jaar al heel knap derde: ,,Dit jaar zat ze er weer geweldig bij in de voorste gelederen. In haar categorie was een meisje een klasse apart en reed bijna hele wedstrijd alleen vooruit. Puck zat hier in een groepje van vier achter. Ze probeerde nog om weg te komen, maar dit lukte niet. In de volle laatste sprint van beneden naar boven moest ze het groepje laten gaan. Maar ze leverde met een vijfde plek een erg goede prestatie.”

De Stofwolk blijft intussen veel tijd en energie steken in de opleiding van jeugdige talenten. Wekelijks wordt er getraind op het nieuwe parcours op sportpark De Bijenkamp. Daarbij worden de jongens en meisjes de kneepjes van het wielermétier door ervaren krachten met de paplepel ingegoten. ,,Voordeel van zo’n eigen parcours is dat de jeugd onder veilige omstandigheden kan fietsen”, aldus Meijer. ,,Wie eens vrijblijvend mee wil komen trainen, kan daarvoor contact met ons opnemen.”