Home » Sport » Sv.Grol verliest van koploper

Sv.Grol verliest van koploper

218

GROENLO/DUIVEN – Zowel Grol als DVV hadden nog niet verloren deze competitie. Derhalve een topper in 3C tussen koploper DVV met maar liefst 10 punten en nummer drie s.v. Grol met 8 punten. Bij Grol was Jur Dieker afwezig en daardoor had coach Jeroen Burghout Pim Westervoorde een basisplaats gegeven. Teun Pasman, terug van een kleine blessure, begon op de bank.

De eerste helft was voor Grol. Grol nam als eerste het initiatief, maar daarna kwam DVV wat beter in het spel. Aan DVV kant was buitenspeler Ian Hengeveld de gevaarlijkste speler. Toch was het na een kwartier spelen Grol dat leek te scoren. Een afstandsschot van circa 40 meter door Mart Zieverink ging over keeper Robin Lansbergen, maar helaas ook net over het doel. Vijf minuten later was het dan toch raak. Een goed genomen vrije trap door Tim Leusink kwam bij Jordy Oonk terecht. Met de rug naar het doel, draaide hij kort en schoof de bal onder Robin Lansbergen door: 0 – 1. Grol had dan toe nog geen kans weggegeven. Aanvoerder Johan Houben speelde een uitstekende eerste helft en de verdedigers Mart Willemsen, Bjorn te Braake en Tim Leusink stonden continu goed opgesteld.

Na een half uur valt Wouter Rexwinkel geblesseerd uit en wordt vervangen door Rutger van Schijndel. Dit lijkt het startsein te zijn voor DVV om op zoek te gaan naar de gelijkmaker en daardoor leek Grol haar daadkracht voorin te hebben verloren. Een voorzet van Ian Hengeveld ging vlak voor het doel langs, maar de DVV spitsen konden gelukkig niet bij de bal. Een tweede grote waarschuwing kwam van Ermerson Malaquias Bandeira, maar Wessel Baarslag, die weer een fantastische wedstrijd stond te keepen, tikte zijn schot uit de bovenhoek. Uit de daaropvolgende corner was het wederom Wessel Baarslag die de gelijkmaker voorkwam door nu een kopbal onder uit de hoek weg te tikken. In de 41e minuut is het dan toch raak. Knullig balverlies op het middenveld leidt een aanval van DVV in, waarbij een voorzet van rechts eenvoudig door spits Boyd Hengeveld wordt binnengetikt: 1 – 1. Dit is tevens de ruststand.

Na rust begint Grol goed. Een voorzet van Pim Westervoorde raakt de lat en in dezelfde minuut belandt een kopbal van Mart Zieverink ook boven op de lat. Een voorzet van Michel Kamphuis gaat voor het doel langs zonder een Grolspits te bereiken. DVV was geen superploeg en een gelijkspel leek eigenlijk te weinig voor Grol. Maar in het laatste half uur bakte Grol er niet veel meer van. En DVV liet toch nog zien waarom het nu boven aan staat. Wessel Baarslag voorkwam een achterstand door twee fantastische reddingen op een lage inzet van Stein Janssen en een hoge curve van Pepijn de Kler. In de opvolgende aanval wordt Grol toch verslagen. Een strakke corner gaat via het hoofd van Pepijn de Kler in de vrije bovenhoek: 2 – 1. Grol bevindt zich duidelijk in een mindere fase. Zelfs aanvoerder Johan Houben, die een uitstekende eerste helft speelde, raakte de bal niet meer goed. Dankzij Wessel blijft het slechts 2 – 1. Schoten van Ian Hengeveld en Boyd Hengeveld werden knap gered en een grote scoringskans van Boyd Hengeveld ging gelukkig over.

In het laatste kwartier brengt Jeroen Burghout Teun Pasman en Quint Kristen nog in en gaat het 1 op 1 spelen. Pas in blessuretijd levert dit nog twee kleine kansjes op voor Grol. Een kopbal van Rutger van Schijndel eindigt echter in de handen van keeper Robin Lansbergen en een vrije trap van Tim Leusink gaat via de muur naast.

Ondanks een goede eerste helft, gaat Grol dan toch ten onder tegen koploper DVV, die in de tweede helft duidelijk de sterkere was. De eerste competitienederlaag voor Grol en het zakt daarmee van de derde naar de zesde plaats.

Op zondag 9 oktober speelt Grol om 14.30 uur thuis de derby tegen FC Trias uit Winterswijk, de ploeg van voormalig Grolcoach Jos Heutinck. FC Trias bezet momenteel de laatste plaats en wacht nog op de eerste overwinning. Een mooi, interessant, maar zeker niet makkelijk duel voor Grol om zich te revancheren en de aansluiting met de top te behouden.