Team Lievelde 1 Kampioen Boerengolf Competitie oost

Winnaar van de Klumpkes Kup

LIEVELDE – Meer dan 20 Boerengolf teams hebben gestreden om het Kampioenschap van de Boerengolf Competitie Oost.  Op 5 locaties in de Achterhoek en één in  het Duits Zwillbrock zijn de wedstrijden gespeeld over 10 holes.

Zondag 25 september was  de laatste speeldag op  de mooie Boerengolfbaan van Kaasboerderij Weenink in Lievelde. De weersomstandigheden waren goed, mooi zonnig weer. Door de droogte van de laatste tijd  zijn de holes moeilijker te bespelen en vereisen opperste concentratie. Team Lievelde 2 kon er goed mee omgaan en werd toernooi winnaar met 74 slagen.

De favoriet Lievelde 1 had er meer moeite mee en eindigde als 5e. Door de riante voorsprong die ze tijdens de competitie hebben opgebouwd was dit niet van invloed op de einduitslag van de Competitie en ze zijn terecht als eerste geëindigd. Het team van Kaasboerderij Weenink 2 deed goede zaken en eindigde de laatste wedstrijd  ex eaquo als 2e met de Irrgarten 2. Ze behielden de voorsprong en eindigden totaal als 2e in de Competitie. Irrgarten 2 werd derde in de BGC Oost en Irrgarten 1 werd 4e.

Meer info www.boerengolf.nl