Tegenvallende vangsten op de IJssel bij Wilp.

Remko Stöteler wint wederom en is de terechte kampioen!

WILP/GROENLO – Zondag 30 september stond de voorlaatste IJsselCup wedstrijd op het programma, voor het eerst in de geschiedenis van de IJsselCup werd de wedstrijd gevist aan de IJssel te Wilp. Voor de helft van de deelnemers een onbekend stukje IJssel. Zouden de vissers die hier vaker gevist hebben met de winst aan de haal gaan?

Helaas wederom geen volle bak, door de vier afmeldingen konden we met negen man afreizen naar Wilp. De vangstberichten zijn ook de afgelopen weken weer zeer goed te noemen. Bijna alle deelnemers hebben de laatste weken geoefend en veel en grove vis gevangen. Vangsten van 10 a 15 kilo zijn eerder regel dan uitzondering. de verwachtingen waren dan ook hooggespannen.

De heren van de wedstrijdcommissie hadden meer dan genoeg ruimte om de aanwezige deelnemers ruim uit elkaar te zetten met extra ruimte tussen beide vakken. De hoge nummers rechts op het parcours ( 6 t/m 10) en de lage nummers (1 t/m 4) links.

Vak A:
Links op het parcours: Het duurde even voordat de eerste aanbeten zich aan dienden. Na een half uur hadden de meeste wel iets gezien wat op een beet leek, bij een deelnemer duurde het echter nog veel langer. Aan het begin van het vak werd er door Ivo te Kortschot en Bennie Rooks met enige regelmaat kleine vis gevangen. Na verloop van de wedstrijd vingen beide heren een of meerdere grove windes of brasems. Frank Bomers en Henk Geurkink hadden het nakijken, ze kregen de vis niet aan de praat. Toen het bij Ivo en Bennie stil viel, rond een uur of half twaalf, begonnen Frank en Henk redelijk in de beet te komen. Het laatste anderhalf uur vingen beide heren ook enkele mooie bonusvissen maar het kwam te laat voor de vakwinst. De vakwinst was vandaag voor Ivo te Kortschot, goede tweede was Frank Bomers op de voet gevolgd voor Henk Geurkink.

Vak B:
Rechts op het parcours: Het was voor de meeste deelnemers vanaf het begin schrapen, de vis zat er domweg niet. Het duurde voor sommigen dan ook wel even voordat de eerste vis gehaakt werd. In het begin van het vak kwam de vis langzaam “los” en werd er geregeld een mooie vis gevangen. Verder naar rechts was het nog steeds drama, zo erg zelfs dat Robert ten Have ruim voor het eind van de wedstrijd er de brui aan gaf. De buren van Robert, Alwin Bessels links en Rob Beerten rechts, vingen nog geregeld een visje maar moesten met lede ogen toezien hoe Theo Wayerdink en Remko Stöteler met grote regelmaat aan het scheppen waren. Helaas kwamen beide heren, die in onderlinge strijd zijn voor een plek naast Remko op het podium, er niet aan te pas. Theo Wayerdink leek vandaag de vakwinst af te snoepen van Remko maar uiteindelijk was het toch weer Remko die aan het langste eind trok en met overmacht weer met een eentje naar huis ging. Theo, die de laatste weken goed zit te vissen, werd tweede en Alwin pakte de derde plek.

Om 13:00 uur was het tijd om de balans op te maken. De vangsten waren niet al te best. Over het algemeen grove vis, maar qua aantallen viel het toch zwaar tegen. De vis was niet massaal aanwezig op het parcours. Er is door de 9 deelnemers 44105 gram gevangen. In vak A was dit 17807 gram en vak B 26298 gram. Na zes wedstrijden staat de teller op 354930 gram.

De 8ste editie van de IJsselCup heeft na de een na laatste wedstrijd al een kampioen. Doordat Remko voor de vijfde keer op rij een eentje heeft gevist, en met de wetenschap dat de twee slechtste resultaten komen te vervallen, is Remko de terechte kampioen IJsselCup 2018. De strijd om de 2de en 3de plek is nog in volle gang. Er zijn nog vier heren die kans maken om op de feestavond op de foto te gaan met Remko, de laatste wedstrijd wordt dus niet gevist om des keizers baard.

Uitslag 6de IJsselCup wedstrijd:
Vak A:

1. Ivo te Kortschot   6689 gr. 1 pnt.
2. Frank Bomers   4094 gr. 2 pnt.
3. Henk Geurkink   3885 gr. 3 pnt.

 

Vak B:

1. Remko Stöteler 12984 gr. 1 pnt.
2. Theo Wayerdink 7435 gr. 2 pnt.
3. Alwin Bessels 3738 gr. 3 pnt.

 

Tussenstand na de 6de IJsselCup wedstrijd:

1. Remko Stöteler 70873 gr. 11 pnt.
2. Ivo te Kortschot 35960 gr. 13 pnt.
3. Rob Beerten 33631 gr. 15 pnt.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is laatste en alles beslissende wedstrijd van de Grachtencompetitie, deze wordt gevist op zondag 14 oktober. Op 28 oktober wordt de  laatste IJsselCup wedstrijd wordt gevist bij de windmolens in Zutphen.