19 april 2024
Home » Groenlo » Terechte overwinning voor Grolse Boys

Terechte overwinning voor Grolse Boys

180

GROENLO – Afgelopen zaterdag stond de moeilijke uitwedstrijd tegen SVDW uit Doetinchem op het programma. Grolse Boys was compleet op Maikel Nuchter en Mathijs Paf na. Opvallend was dat in het begin van de wedstrijd veel spelers van Grolse Boys problemen hadden met het veld. Dit is zeker opvallend omdat de velden van SVDW ook als trainingsvelden worden gebruikt door de Graafschap. Maar misschien verklaart dat ook de enigszins tegenvallende resultaten van de Superboeren…

Vanaf het begin was het een open wedstrijd waarbij beide ploegen elkaar veel ruimte gaven. De eerste uitgesproken kans was na 9 minuten voor Grolse Boys. Ronald Wagendorp kwam na een mooie combinatie vrij voor de keeper, maar het stiftje kwam precies in de handen van de keeper terecht. Het spel werd daarna chaotisch. Er werden veel te veel hoge ballen gespeeld, die moeilijk onder controle waren te krijgen en bovendien onnauwkeurig waren.

Na een kwartier spelen kreeg SVDW de eerste corner, die door een vrijstaande speler gemakkelijk ingekopt kon worden. Het leek weer een moeilijke middag te worden. Maar 5 minuten later belandde een hoge voorzet bij Zouhair Chahboune, die de bal mooi onder controle kreeg, waarna hij een tegenspeler gemakkelijk kon uitspelen en de 1-1 kon scoren. Weer 5 later kwam Luc Berentsen via een mooie combinatie met Khalid Chahboune vrij voor de keeper, maar in plaats van een strakke geplaatste bal school hij hoog over.

Vlak voor de rust kwam een mooie voorzet van Johannes Pfeiffer bij Khalid terecht, hij nam de bal op zijn borst aan en kon de terechte ruststand op het scorebord zetten; 1-2. Ongeveer 10 minuten na de rust wist Grolse Boys weer te scoren. Een vrije trap van Luc kon niet goed door de keeper van SVDW verwerkt worden, waardoor Pascal Brockotter de afvallende bal in  het doel kon schieten.  De verwachting was dat nu, bij een 1-3 stand, de wedstrijd gespeeld zou zijn, maar dat was dus duidelijk niet het geval.

Grolse Boys liep te veel achteruit en liet de tegenstander te gemakkelijk opkomen. Uit een daaruit ontstane corner voor SVDW, kwam de bal op de arm van Ronald terecht en via de toegewezen strafschop werd het 2-3. Omdat SVDW vol voor een gelijkspel ging, kreeg Grolse Boys via onder meer Zouhair, Jorn Groot Zevert, Khalid en Ronald nog vele  goede kansen om de voorsprong uit te breiden. Ook de thuisploeg kreeg nog een paar kansen maar deze gingen naast of keeper Barry Janssen kon redding brengen.

Bovendien hield de verdediging onder leiding van de zeer jonge Daan Schuurmans (17!) uitstekend stand. Alles bij elkaar een terechte overwinning voor de jonge ploeg van Grolse Boys. Volgende week staat de laatste wedstrijd van dit jaar op het programma en wel tegen het Harfsen. ’s Avonds wordt dan de eerste seizoenshelft afgesloten met een gezellige Bingo.