Tristan Hoffman Challenge 2017: groot succes!

Deel dit bericht

Vrijdag 23 juni hebben maar liefst 141 hardlopers, wandelaars en wielrenners de Passo dello Stelvio in Italië beklommen voor het goede doel Kanjers voor Kanjers. Met een grote groep deelnemers, een geweldige sfeer en een opbrengst van bijna 95.000 euro is de achtste editie van de Tristan Hoffman Challenge een groot succes.

Maar liefst 141 deelnemers stonden aan de start van de achtste Tristan Hoffman Challenge 2017. Deze vond plaats in de mythische Italiaanse Alpen. Hier werd de Passo dello Stelvio wandelend, hardlopend of fietsend bedwongen. Met zijn 24,3 kilometer lengte, een gemiddeld stijgingspercentage van 7,4% en het onvoorspelbare weer is deze beroemde bergpas een berg waar wij U tegen zeggen.

Afzien voor één doel
Alle deelnemers staan op vrijdag 23 juni, vroeg in de morgen, aan de start om te beginnen aan dé sportieve uitdaging van het jaar. Vanuit het Italiaanse plaatsje Prato aan de voet van de Stelvio vertrekken de deelnemers met één doel, het halen van de top. Onderweg worden de deelnemers aangemoedigd door vele meereizende supporters. Het is enorm afzien, maar meer dan de moeite waard. Op de top worden ze onder een luid applaus en met opzwepende muziek onthaald. Naamgever en Kanjers voor Kanjers ambassadeur Tristan Hoffman geeft iedere deelnemer met een grote glimlach de welverdiende medaille.

Pascal, Kevin en Marsha maken Challenge extra bijzonder
Een groot gedeelte van de opbrengst van deze Challenge wordt besteed aan het inrichten van een beweegplein voor SVO het Bariet in Lichtenvoorde. Drie leerlingen gaven aan graag mee te willen doen aan de Challenge om zo ook hun steentje bij te kunnen dragen. En het is ze gelukt. Pascal en Kevin bedwongen de Stelvio hardlopend en Marsha ging de berg wandelend op. Een bekroning op een onvergetelijke Challenge.

Opbrengst voor Kanjers voor Kanjers
’s Avonds werd de voorlopige opbrengst bekend gemaakt. De deelnemers hebben tot nu toe maar liefst bijna € 95.000,00 ingezameld voor het goede doel. Een geweldige opbrengst die nog elke dag stijgt, want er kan nog gedoneerd worden tot 1 augustus.

Net als voorgaande jaren is de totale opbrengst van de Tristan Hoffman Challenge bestemd voor Kanjers voor Kanjers. Met het door de deelnemers ingezamelde geld worden tal van projecten voor kinderen met een beperking gerealiseerd.

Kijk voor meer informatie op www.tristanhoffmanchallenge.nl of www.kanjersvoorkanjers.nl