UDI een maatje te groot voor handballers Erix

LICHTENVOORDE – Na een weekje rust stond afgelopen zaterdag voor de Lichtenvoordse handballers van Erix 1 de zware thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer twee van de ranglijst UDI 1. De handballers uit Arnhem die al enkele jaren in de Hoofdklasse uitkomen en vaak meedoen om het kampioenschap kwamen ongetwijfeld naar Lichtenvoorde om geen puntverlies op te lopen in de race om het kampioenschap met UGHV. Bij puntverlies zou het gat met de koploper bijna onoverbrugbaar worden. Erix daarentegen wilde er alles aan doen om het kampioenschap op slot te gooien en UDI met lege handen naar Arnhem terug laten keren.

Erix heeft deze competitie al regelmatig bewezen goed te kunnen spelen tegen de top in de Hoofdklasse en heeft al menig keer gewonnen van deze topploegen. Nadat topper van de week en grote handbaltalent Kane Klein Goldewijk het eerste doelpunt had gescoord begon Erix met veel ambitie aan de wedstrijd. Toch was het vooral UDI die goed van start ging en Erix direct duidelijk maakte met welk doel ze naar Lichtenvoorde waren gekomen.

Erix keek al snel tegen een achterstand van 0-3 aan en had nauwelijks grip op de aanvallers van UDI die elke keer de Erix’ verdediging te snel af waren. Daar waar Erix nauwelijks in staat was het net te vinden scoorde UDI er flink op los. Vooral de cirkelloper kon haast ongestoord vrijlopen en aangespeeld worden om zodoende de Erix’ goalie te verschalken. Ook via de vrijgespeelde rechterhoek werd er regelmatig gescoord.

Aanvallend had Erix heel veel moeite om door de fysiek sterke verdediging van UDI te breken, alleen via de hoeken werd er af en toe nog gescoord. De opbouwers van Erix wisten slecht eenmaal te scoren in de eerste helft, wel werd er twee keer een strafworp “versierd” die wel een doelpunt opleverde.

Klik voor meer informatie

Bij een achterstand van 10-15 net voor rust had Erix, door een tijdstraf van UDI, de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd maar de overtal situatie werd niet goed benut. In plaats dat de achterstand met rust verkleind werd tot 12-15 werden twee kansen slordig uitgespeeld en werd er niet gescoord. UDI maakte zelfs gebruik van de ondertal situatie door zelf wel te scoren wat een ruststand opleverde van 10-16 in het voordeel van de handballers uit Arnhem.

Hoewel Erix in de tweede helft iets beter stond te verdedigen kon men nauwelijks voorkomen dat UDI door ging met scoren, waardoor de achterstand al snel op liep naar een verschil van negen punten. Net als in de eerste helft werd regelmatig door UDI de cirkelloper gezocht en gevonden die hierdoor vijf keer wist te scoren in die tweede helft. Ook via de midden opbouw, ondanks goed verdedigen van Leon Hulzink, werden er kansen gecreëerd en benut en leek een flinke afstraffing voor Erix steeds dichterbij te komen. Sporadisch kon Erix nog wat terug doen maar kleiner dan zeven punten werd de achterstand niet meer en UDI speelde geroutineerd de wedstrijd uit en liet zien dat men veel meer ervaring heeft met het spelen op dit niveau dan Erix. Erix kon dus niet opnieuw voor een verrassing zorgen door een topploeg te verslaan en werd terecht opzijgezet door UDI met een eindstand van 22-31.

Ondanks dit verlies blijf Erix op een keurige zesde plek staan en kan men over twee weken revanche nemen tegen Unitas die dan op bezoek komen in de Hamalandhal.

Op zaterdag 3 Maart speelt Erix om 20.15 uur tegen dit team uit Rolde die momenteel drie plekken lager op de ranglijst staan. Mooie gelegenheid voor Erix om het vertrouwen terug te krijgen na twee nederlagen op rij om zodoende de competitie een goed vervolg te geven.enbak