21 mei 2024
Home » Sport » V.V. Grol heren 1 trapt af!

GROENLO – Na een lange zomerstop en nagenietend van het kampioenschap in de 1e klasse C trappen de mannen van volleybalvereniging Grol volgende week weer af. Reeds begin augustus is er begonnen met een zwaar trainingsprogramma onder leiding van de nieuwe trainer Gerard Janszen. Peter Smeenk is toegevoegd aan de technische staf als coach en gaat proberen de wedstrijden in goede banen te leiden. Oud trainer, coach en speler Peter Huisman gaat het een niveautje lager proberen bij heren 2, succes Peter.
Gelukkig is Thomas Reusen weer hersteld van zijn complexe enkelbreuk en is inmiddels al weer fanatiek aan het trainen. Koen Wellink en Bob Mombarg zijn herstellende van respectievelijk een schouder-, hand- en knieblessure mede door een kermisongelukje.
Gelukkig hebben wij Maurice bereid gevonden om toch door te gaan. Maurice heeft het cadeau en bloemen terug gegeven en de schoenen weer uit de wilgen gehaald.
Voor Maurice wordt dit even wennen, want hij levert zijn favoriete spelverdeligersplaats in voor de plaats van libero. Hij zal komend jaar vaker in het veld stofzuigen dan dat hij dat ooit thuis heeft gedaan.
De overige teamleden Sean, Robert, Nick, Hidde, Joop en Randy zullen, net als eerder genoemden, proberen dit jaar weer hun stinkende best doen om een goed vervolg te geven aan het kampioenschap door klasse behoud te bewerkstelligen.

Grol is ingedeeld in de noordelijke promotieklasse en ziet alleen in Gemini Borculo een derby op het programma staan. Daarnaast mogen de Grolmannen afreizen van Apeldoorn, Deventer, Borne, Delden, Losser, Enschede (2x), Enter en Almelo. Veel reizen naar onbekende tegenstanders, maar dat doet niets af aan de gezelligheid in onze eigen bomvolle sporthal bij de thuiswedstrijden.

Door de vereniging (kledingfonds) en alle verenigingssponsoren zijn alle volleybalteams in het nieuw gestoken. We zien er dus allemaal weer topfijn uit en stralen als vereniging één eenheid uit.

Zaterdag 20 september mogen we onze degens kruizen tegen Harambee Heren 3. Harambee, van origine de studentenvereniging van de universiteit bij uitstek, is net als Grol afkomstig uit de 1e klasse. We moeten er dus meteen volop tegen aan om te proberen zoveel mogelijk punten van een directe concurrent af te nemen. Zaterdag 27 september spelen wij wederom een uitwedstrijd tegen DEVOLCO uit en in Deventer. Zaterdag 4 oktober mogen wij eindelijk thuis aantreden tegen de mannen van AAstad uit Almelo op onze eigen vertrouwde tijd in onze altijd gezellige sporthal en na de wedstrijd sluiten wij als vanouds af in ons sportcafé Den Elshof.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!