Home » Sport » Vier debutanten bij het 25e en laatste Wim Kuijpertoernooi

Vier debutanten bij het 25e en laatste Wim Kuijpertoernooi

253

VORDEN – Bewaar het beste voor het laatst. Dat kan gezegd worden voor de 25ste editie van het Wim Kuijpertoernooi, op zaterdag 22 en zondag 23 augustus in Vorden. Het is de laatste editie van het gerenommeerde jeugdvoetbaltoernooi, maar wel met een ijzersterk en zeer aantrekkelijk deelnemersveld.

Liefst vier debutanten verschijnen op 22 en 23 augustus op sportpak ‘t Grote Veld in Vorden. RSCA Anderlecht, Arsenal, AZ en KRC Genk. Alle clubs die in eigen land bekend staan om hun zeer goede jeugdopleiding.

Gaston Taument komt als trainer met de Feyenoord jeugd naar Vorden
Het deelnemersveld wordt gecompleteerd met Feyenoord, de winnaar in 2014, dat getraind wordt door Gaston Taument de voormalig rechtervleugelspits van Feyenoord en het Nederlands Elftal en verderPSV, Willem II, Bayer 04 Leverkusen, Middlesbrough en voetbalvereniging Vorden. Met uitzondering van de twee laatst genoemde ploegen, waren alle overige genoemde teams ooit één of meerdere keren winnaar van het toernooi voor D-pupillen.

Het toernooi past ook in de opleiding van Scheidsrechters
De scheidsrechtersvereniging Zutphen en omstreken (SZO) zorgt ook dit jaar de scheidsrechter als ook de assistent-scheidsrechters voor het Wim Kuijpertoernooi. Bij de scheidsrechtersvereniging acteren een flink aantal zeer jeugdige en erg talentvolle scheidsrechters die het Kuijpertoernooi met veel plezier en enthousiasme gebruiken om zich voor te bereiden op het komende seizoen.

Binnen de scheidsrechtersvereniging is een forse toename zichtbaar van jonge arbiters. In de afgelopen vijf jaar vinden steeds meer jonge gasten de weg naar Damlaan in Eefde. Een flink aantal leden is twintig jaar of jonger. De ambitie van de SZO is om zo veel mogelijk jonge scheidsrechters te werven. De jeugd heeft immers de toekomst.

De Kuijperkrant
De Toernooicommissie brengt al vele jaren in de aanloop naar het toernooi, in een oplage van 60.000, de Kuijperkrant uit. De krant is dit jaar ook weer geschreven en opgemaakt door een team van vrijwilligers  onder de verantwoordelijkheid van een eindredacteur. Iedere schrijver heeft in overleg met de toernooicommissie voor een bepaald onderwerp gekozen. Deze manier van werken heeft er toe geleid dat het resultaat van de krant ook dit jaar weer verrassend is en erg prettig leest en aan niveau niet heeft ingebonden.  De Kuijperkrant wordt huis aan huis verspreid in de gemeenten Bronckhorst en Zutphen als ook in de kernen van Lochem, Laren, Barchem, Gorssel en Ruurlo

Afsluiting van het toernooi
De finale van het 25e en laatste Wim Kuijpertoernooi zal op zondagmiddag 23 augustus om 16.00 uur worden gespeeld waarna de prijsuitreiking en de afsluiting zal worden gedaan door Jesse Kuijper namens de familie Kuijper en Herman Vrielink namens de Stichting Wim Kuijpefrtoernooi.

Meer informatie over het Kuijpertoernooi is te vinden op www.kuijpertoernooi.nl