Vissen op punten is een schot in de roos.


Bestel een leuke puzzel met de foto van het Grols kanon.

– 30 stukjes. 26x18cm, materiaal: glanzend hardboard
– 96 stukjes. 36x25cm, materiaal: glanzend hardboard
– 500 stukjes. 54x40cm, materiaal: karton

Bericht is aangepast

René Molenveld wint ook de laatste wedstrijd

Zondag 23 oktober is de laatste wedstrijd om de IJsselCup gevist, het strijdtoneel was dit keer het ‘Ganzenei’ in Brummen. Het zou een belangrijke wedstrijd worden, wie gaat er met de eindoverwinning aan de haal en wie moeten er genoegen nemen met de 2de en 3de plek. Remko Stöteler en René Molenveld streden samen om de eerste tee plaatsen, maar de strijd om de derde plaats was minstens zou interessant. Drie deelnemers, te weten Theo Wayerdink, Frank Bomers en Ivo te Kortschot, maakten kans, een goed resultaat zou wel eens de derde plek op kunnen leveren.

De acht deelnemers, een is door de dikke mist helaas verkeerd gereden en had geen telefoon bij zich, waren allen mooi op tijd aanwezig zodat er meteen begonnen kon worden met het loten. Wie heeft welk nummer, en belangrijker nog, wie zit er bij wie in het vak. De nummers 2, 3 en 4 in het klassement zaten bij elkaar in vak A en konden, als de mist zou optrekken, elkaar goed in de gaten houden. De Nummer 1 in het klassement zat midden in vak B en kon zich gaan opmaken voor een moeilijk ochtend.

Het water in de IJssel was de afgelopen week weer wat gestegen maar stond nog steeds erg laag. Na het opbouwen werd er gepeild en enkele proefworpen gemaakt, dit om te kijken of er geen obstakels in het water zaten die je visochtend konden verpesten. Eenmaal de stekkeuze gemaakt, lijn achter de lijnclip en uitlopen om bij een lijnbreuk meteen weer op de gewenste afstand te kunnen gaan vissen.

vissen-26okt-3
Het was nog knap mistig tijdens het opbouwen.

Om half negen, iedereen stond te popelen, was het Frank Bomers die voor de laatste keer deze editie van de IJsselCup het beginsignaal gaf en de korven vlogen naar de gekozen stek.

De eerste korven weer propvol met casters, mais en hennep, om de vis op de stek en aan het azen te krijgen, en vissen maar.  Elke inzet werden er weer het nodige aas gebracht om de reeds gearriveerde vis aan het azen te houden. In Vak B werden vrij snel de eerste vissen gevangen, in Vak A duurde het een kwartier voor de eerste vis zich aandiende. Na een klein half uur was iedereen van de nul af.

De vorige keer dat we hier gevist hebben werd er veel voorn en kolblei gevangen, dat was vandaag niet het geval. Qua aantallen was het geen super ochtend, maar de vissen die je ving waren wel van dusdanig formaat dat je snel vergat dat je niet zo veel ving. Iedereen had minimaal 1 dikke winde in zijn leefnet en ook waren er meerdere deelnemers die een 1,5 kilo plus brasem wisten te vangen. Maar ook enkele deelnemers, zoal Rob Beerten, Theo Wayerdink en Ivo te Kortschot verspeelden een kapitale brasem. Een half uur voor tijd haakte René Molenveld een dikke vis en na een gevecht van 12 minuten wist hij een schitterende barbeel te scheppen wat hem vak winst en wederom de dagzege opleverde.

René Molenveld met een schitterende barbeel.
René Molenveld met een schitterende barbeel.

Alwin Bessels wist een mooi aantal dikke windes te vangen waardoor hij vak B op zijn naam wist te schrijven.

Alwin Bessels met een prachtige winde.
Alwin Bessels met een prachtige winde.

Om 13:00 uur klonk het eindsignaal en de weegploeg kon aan de bak. Bij elkaar wisten de acht deelnemers maar liefst 57050 gram aan vis te vangen. In vak A 27750 gram, in vak B was dit een 29300 gram. In totaal is er door de deelnemers ruim 231 kilo is gevangen. Dat is nu net de reden dat we graag aan de IJssel vissen.

Uitslag 6e wedstrijd IJsselCup 2016:
Vak A:

1. René Molenveld 11825 gr. 1 pnt.
2. Ivo te Kortschot 6970 gr. 2 pnt.
3. Theo Wayerdink 6020 gr. 3 pnt.

Vak B:

1. Alwin Bessels 10850 gr. 1 pnt.
2. Rob Beerten 6400 gr. 2 pnt.
3. Frank Bomers 6320 gr. 3 pnt.

Op zaterdag 12 november worden de winnaars van de diverse competitie gehuldigd. Ben je benieuwd wie de IJsselCup gewonnen heeft en ben je lid van de GHV, kom dan naar de prijsuitreiking/ feestavond. Opgeven hiervoor doe je door een mail te sturen naar feestavond@visseningroenlo.nl. Ben je wel benieuwd wie dit jaar de IJsselCup gewonnen heeft maar ben je geen lid of niet in de gelegenheid te komen, kijk dan 13 november op www.viseningroenlo.nl.

WinterCup:
Nu de reguliere competities er weer opzitten en er altijd wel een aantal liefhebbers zijn die ook in de winter willen vissen organiseert de GHV ook dit jaar weer voor haar leden de WinterCup. De 34ste editie start op zondag 6 november, de overige wedstrijden worden gevist op 27 november,  11 december, 22 januari, 12 februari en 5 maart. De wedstrijdlocaties zijn nog niet ingedeeld,  maar ook dit jaar zal er weer gevist worden aan het beneden kanaal te Eefde, de Marshaven te Zutphen en aan de Oude IJssel te Eldrik. De teller staat inmiddels al weer op 13 deelnemers, we gaan ons weer opmaken voor een mooi WinterCup.

Opgeven voor deze gezellige en leuke competitie kan via mail, wintercup@visseningroenlo.nl, bij Henk Migchielsen (0544-462604) of bij Frank Bomers (0544-463687) tot en met vrijdag 4 november. Het inschrijfgeld is €20,00 ( te voldoen voor aanvang eerste wedstrijd) en er hoort natuurlijk weer een gezellige feestavond bij.

Oliebollenwedstrijd:
Ook in 2016 is er weer een oliebollenwedstrijd, afgelopen jaar werd deze wedstrijd voor de eerste keer aan het beneden kanaal te Eefde gevist en ondanks dat de vis heet liet afweten was het een geslaagde ochtend. Op 18 december gaan we daarom weer naar Eefde;  niet te ver lopen, mooi water en er zijn goede vangsten mogelijk. Een wijziging ten opzichte van 2015, dit jaar kunnen we maximaal 24 deelnemers kwijt, verdeeld over 3 vakken. Meedoen?? Geef je dan op door een mail te sturen naar oliebollenwedstrijd@visseningroenlo.nl.