Home » Sport » Wedstrijdverslag HV Grol A1 – HV Pacelli A1

Wedstrijdverslag HV Grol A1 – HV Pacelli A1

574

GROENLO – Op zondag speelde HV Grol A1 tegen HV Pacelli A1, de nummer 1 tegen de nummer 2. Er stond dus een spannende wedstrijd op het programma. De zenuwen waren daarom ook volop aanwezig. Grol begon de wedstrijd met de bal uit. Het begin was moeilijk, Grol stond al snel met 0-4 achter. De focus kwam gelukkig terug. Daphne Roorda scoorde de 1-4 met een mooi doelpunt vanaf de hoek. Grol ging beter spelen en kwam terug tot 4-4. Dit kwam doordat Grol meer druk ging zetten waardoor er gaten in de verdediging ontstonden bij Pacelli. Grol had de smaak te pakken en liep uit tot 7-5. Pacelli herpakte zich waardoor het al snel weer gelijk stond. Vanaf toen werd het echt spannend en ging het scoreverloop gelijk op. De teams waren erg aan elkaar gewaagd. Het publiek leefde ook fanatiek mee. Voor de meiden van Grol was het zaak om hun hoofd bij het spel te houden. Dit ging goed waardoor ze 9-7 op voorsprong kwamen. Pacelli kwam voor de rust nog terug met een doelpunt waardoor de ruststand 9-8 werd.

Pacelli kwam in de tweede helft goed van start en scoorde de gelijkmaker. De wedstrijd ging gelijk op tot 11-11. Pacelli maakte daarna een doelpunt waardoor Grol met 11-12 achter stond. Grol wist de bal te onderscheppen waardoor Lisan Everink ervoor zorgde dat de stand weer gelijk werd tot 12-12. De tweede helft ging constant gelijk op tot 15-15. Er stond nog 3 minuten tijd op de klok. Pacelli maakte een overtreding waardoor Grol een penalty kreeg. Vol spanning nam Kirsten Groot Zevert deze belangrijke penalty en wist deze te benutten. Nu was het belangrijk om de voorsprong te behouden en deze wedstrijd winnend af te sluiten. Pacelli dacht hier anders over en scoorde de 16-16. De meiden van Pacelli voelden de spanning ook en leden balverlies. Daphne Roorda maakte hier gebruik van en scoorde de 17-16 met nog 2 minuten tijd op de klok. Toen was het zaak om vol te verdedigen en samen te werken om de 2 punten in Groenlo te houden. De verdediging zat dicht en Pacelli wist niet meer te scoren, waardoor Grol de volle buit in Groenlo hield.