Home » Aalten » Wedstrijdverslagen Bovo Heren 1

AALTEN – Afgelopen zaterdag reisden de heren van BOVO naar Duiven voor een wedstrijd tegen Reflex. Gezien de ranglijst beloofde dit een spannende strijd te worden, waarin de aansluiting met de top centraal stond. BOVO liet gelijk zien hoe belangrijk deze wedstrijd voor hen was en schoot overtuigend uit de startblokken. Met veel vechtlust in het achterveld en een zuiver en overtuigend aanvalsspel werd een hoog niveau neer gezet, waarmee gelijk afstand genomen werd van de tegenstander. De scherpte bleef de gehele set in de ploeg en deze werd gewonnen met 25-18.

Dat BOVO hier nog geen genoegen mee nam, was ook in het vervolg duidelijk zichtbaar. Het hoge tempo in het spel en de goede servicedruk bleef in de 2e set overeind, waardoor BOVO het spel dicteerde. Deze set werd hierdoor ook met een duidelijk verschil in het voordeel van BOVO gewonnen, 25-17. Hiermee bevestigde BOVO aan zichzelf dat het zich de laatste weken goed door ontwikkeld in niveau.

In de 3e set zakte het tempo van BOVO iets in, waardoor Reflex in een aantal momenten weer kon aanhaken. Maar op deze momenten liet BOVO zien ook mentaal gegroeid te zijn. Door in deze fases rustig, zuiver en overtuigend te spelen, werd het niveau weer op gepakt en uiteindelijk de set met 25-22 gewonnen.
In de 4e set bleef BOVO direct door drukken en was het verzet van de tegenstander duidelijk gebroken. Deze werd met 25-16 gewonnen, waardoor BOVO de volle 5 punten mee naar huis nam en op de ranglijst weer dichter op de top 2 komt te staan.

Volgende week zaterdag speelt BOVO om 18.00 uur in de Stationshal tegen Vollverijs uit Terborg.