2 mei 2024
Home » Wedstrijdverslagen HCW

Wedstrijdverslagen HCW

224

WINTERSWIJK – Afgelopen zondag speelde HCW Dames 2 een wedstrijd tegen UGHV DS2. Na een moeizame start en een achterstand van 2-7 komt HCW Dames 2 goed terug

HCW Dames 2 behaalt eerste overwinning dit seizoen

WINTERSWIJK – Afgelopen zondag speelde HCW Dames 2 een wedstrijd tegen UGHV DS2. Na een moeizame start en een achterstand van 2-7 komt HCW Dames 2 goed terug en met de rust is het 8-9. De tweede helft nemen zij het heft in handen en behalen de eerste overwinning van dit seizoen eindstand in het voordeel van HCW 15-12.

HCW E2-JEUGD
Zondag stond voor de HCW E2-Jeugd de wedstrijd tegen UGHV op het programma. Na de wedstrijd van vorige week gaven de coaches het team goede tips. HCW begon super goed. De openingstreffer werd gescoord door Fabiënne. Ze was super blij met haar gescoorde doelpunt. De doelpunten gingen gelijk op. HCW verdedigde heel goed. Er werd heel goed samen gespeeld waardoor er mooie doelpunten kwamen. In de tweede helft werd HCW moe maar het spel bleef goed gaan. Helaas ging de wedstrijd verloren maar de coaches waren super trots op het team. Op naar de volgende wedstrijd!

HCW E1-JEUGD
Na 2 weken geen wedstrijd gespeeld te hebben, moesten de HCW E1 jeugd tegen HCL/Groessen-Loo E2. Helaas speelden Hugo (andere verplichting) en Yoeri (ziek) vandaag niet mee, zij werden vervangen door Marril en Sven uit de E2. De eerste helft was spannend want er werd om en om gescoord door HCW en HCL/Groessen-Loo. De doelpunten zijn gemaakt door Yet (2x), Sven, Teun en Marril (2x). Je ziet hier al wel dat er gescoord wordt door verschillende spelers, dat is goed voor het zelfvertrouwen. Iedereen verdedigde goed, maar Loïs en Eloise hadden hun speelsters helemaal in de tang, zij konden geen kant meer op. Hierbij werden zij fysiek goed aangepakt. Isis en Sem hebben goed gekeept. Ruststand 6 – 5.

In de rust werden de puntjes nog even weer aangescherpt, waar het aanvallend en verdedigend nog beter kon. Helaas was de tweede helft een schim van de eerste helft, want wij kwamen nog maar 1x tot scoren, Sem maakte enige doelpunt, terwijl HCL/Groessen-Loo nog 9x scoorden. Je kon ook zien dat de verdediging nu niet zo goed stond, en aanvallend er te veel lange en slordige ballen werden gespeeld. Misschien speelde de vermoeidheid ook een rol. Iets waar we dan weer meer op moeten trainen. Al met al een leuke wedstrijd maar helaas de punten niet mee naar huis genomen. Ik wil Marril en Sven bedanken dat ze bij ons hebben meegedaan, ze hebben beiden prima gespeeld. Ga zo door jongens.

HCW D-JEUGD
Zondag speelde de HCW D1-Jeugd thuis tegen Havana. Ze begonnen goed door snel spel en goed onderscheppen van de bal waardoor HCW makkelijk kon scoren. De tegenstander had het moeilijk en maakten veel foutjes waar HCW goed van kon profiteren. Met de rust was het dan ook 9-1 voor HCW. De 2e helft gingen ze net zo door alsdan ze waren begonnen en scoorden ze makkelijk. Mare heeft ook haar eerste goal bij de D gescoord…super mooi boven in de hoek! Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken en om te spelen. HCW heeft gewonnen met 17-2.

HCW C-MEIDEN

De HCW C-Meiden moesten vandaag tegen de nummer 4, UGHV. Het leek een spannende wedstrijd te gaan worden omdat ze een plaats onder HCW stonden, maar niets bleek minder waar. Ze stonden al heel snel voor met twee nul door een sterke verdediging en wisten ze de voorsprong in de eerste helft uit te bouwen naar negen tegen een. Lynn had de eerste helft wel een gele kaart gekregen. De tweede helft werd UGHV beter maar HCW wist de voorsprong te behouden. Carmen kreeg ook een gele kaart en daarna moest ze twee minuten op de bank. Dat was wel spannend want HCW was met minder. Ferike heeft voor de eerste keer in het seizoen gescoord dat werd door het aanwezige publiek en door het team beantwoord met een dik applaus. De wedstrijd was gewonnen met 16-7.

HCW C-JONGENS
Zondag kwam Erix naar HCW toe voor een wedstrijd tegen de C-Jongens. Ze waren gewaarschuwd. De eerste wedstrijd hadden ze namelijk tegen Erix verloren. HCW begon niet goed en Erix liep al snel een paar doelpunten uit. HCW stond niet goed te verdedigen en daardoor konden ze makkelijk scoren. Aan het eind van de 1e helft kwamen ze goed terug en ging HCW met 11-7 rusten. De 2e helft verliep beter. Ze stonden beter te verdedigen en maakten ook mooie doelpunten door goed samen te spelen en beter te schieten. Het was spannend, maar HCW kon de achterstand van de 1e helft niet meer inhalen. De eindstand was dan ook 21-17. Op naar de volgende wedstrijd!

HCW B-JONGENS
De HCW B-jongens speelden tegen de jongens van Minerva. Het was een snelle en fysieke harde wedstrijd en in de rust was 11-12 voor HCW. De tweede helft letten de jongens van HCW in het begin minder op waardoor Minerva op voorsprong kwam en de eindstand 25-28 voor Minerva was.

HCW DAMES 1
Voor de HCW Dames 1 een thuis wedstrijd op zaterdag avond tegen HV Grol. De wedstrijd begon lekker en er werd even goed geknald met 4 punten voorsprong. Even dachten we deze wedstrijd is voor ons, maar al snel kwam Grol met een inhaal slag. Uiteindelijk begonnen we de tweede helft met 10-11. Een stand wat nog goed zou kunnen komen, maar de Dames hadden er moeite mee en de Grol Dames bleven sterk en de wedstrijd eindigt met 15-18. Helaas over 2 weken er weer tegen aan en zoals de coach meerdere keren gezegd heeft in de kleedkamer ‘dames jullie moeten meer zelfvertrouwen hebben!’

HCW HEREN 1
De Sterren van HCW Heren 1 mochten het Zaterdag opnemen tegen Erica. Thuis lijken de sterren haast onverslaanbaar, dankzij het denderende publiek, wat weer in volle aantallen aanwezig was!
De Sterren hadden het moeilijk tegen Erica die zich op korte termijn, nog hebben kunnen versterken met 3 waardevolle spelers zo is gebleken. Tegelijkertijd was HCW verzwakt door t missen van een aantal basis spelers wat netjes aangevuld werd door de jongen helden uit onze Jeugd! Kevin en Giel mochten weer shinen! De Begin fase liep gelijk op 0-2, 3-2 etc. Maar toch konden de sterren, na het late arriveren van Maarten, het tij nog keren. Des te dichter bij het rust signaal des te compacter ze gingen spelen. Met enkele mooie combinaties en mooie individuele acties van onder andere Marien en Stephan gingen de Sterren naar de welverdiende rust, waar coach Tobie weer met een denderende speech probeerde de mindsets de goeie kant op te zetten. Deniël, een van de nieuwe Sterren, mocht zijn geluk weer beproeven op de opbouw. Samen met Stephan en Marien, draaide de as goed. Chiel wisselde af met Thijs bij het ontbreken van Rudolph en Justen in de punt van de aanval en Maarten werd omgedoopt tot Captain Hook. Met enkele 1, 2tweetjes begonnen de sterren dus sterk. Na een welverdiende voorsprong lieten de Sterren van HCW toch nog wat ruimte vrij, zo werd het aan het eind nog even spannend. Na een aantal goeie reddingen van Rudy en zelfs nog een aantal goeie combinaties, trokken de Sterren van HCW de winst toch nog verdiend over de streep. Eindstand: 18-13