Wedstrijdverslagen HCW WInterswijk

— HCW E-JEUGD —
Zondagochtend stond de HCW E1 jeugd weer klaar om te gaan knallen.

De tegenstander HV Grol had er ook zin in, die kwam gelijk goed in hun spel, vielen goed aan en daarmee kwamen ze al gauw op een voorsprong van 0-4. Maar dat liet HCW niet zomaar gebeuren. Ze kwamen al snel weer terug op 5-5 door een mooi snel samenspel. Het spel ging verder gelijk op, maar de verdediging stond te dicht op elkaar zodat team Grol vaak vrij stonden en daar makkelijk gebruik van konden maken. Ruststand 6- 10.

Tweede helft stond HCW al veel beter te verdedigen maar helaas konden we niet de doelpunten maken om nog te kunnen winnen. Eindstand 10-18 maar heb wel weer supermooie acties gezien.

— HCW D-JEUGD —
Zondag speelde de HCW D-Jeugd thuis tegen Duiven/Groessen. Toen de tegenstander binnen kwam schrok HCW wel een beetje van hun lengte, maar ze gingen met goede moed het veld in. Het ging vanaf het begin erg gelijk op, maar ze vergaten wel een beetje te bewegen zonder bal. Hierdoor waren er niet veel kansen voor HCW, maar ze gaven ook niet veel weg. Met de rust stond het dan ook 3-3. De coach gaf in de rust aan dat ze veel meer moesten gaan bewegen en sneller naar voren moesten als ze de bal hadden…en dat heeft HCW gedaan! Al snel stonden ze 6-3 voor. Mooie ballen onderschept en supermooie breaks gespeeld! Zo liepen ze dan ook steeds verder uit en hebben ze met 13-8 gewonnen.

— HCW C-MEIDEN —
Zondag moesten de HCW C-Meiden thuis spelen tegen HV Minerva. In het begin van de 1e helft gingen ze een beetje mee met hun tempo in de aanval, maar de doelpunten werden al snel verhoogt tot een ruststand van 15-8 voor HCW. In de rust hebben de meiden en hun coach besproken wat ze beter konden doen en wat er goed ging. De tweede helft was wat moeilijker voor de meiden maar ze pakten het aardig snel weer op en maakten een eindstand van 27-18.

— HCW B-JONGENS —
Geen wedstrijdverslag. UGHV HB1 tegen HCW B-Jongens -> Eindstand: 28-12.

— HCW DAMES 2 —
Vandaag speelde HCW Dames 2 tegen nummer 2 van de competitie Minerva. De eerste helft gaat gelijk op dan staat HCW voor en dan weer Minerva. Door de goede verdediging (stond als een muur) ging HCW de rust in met een voorsprong van 8-6.

De 2e helft kon HCW uitlopen tot een voorsprong van 13-9, maar toen was het helaas gebeurt met scoren. Minerva komt bij tot een gelijkspel 13-13. Een verdiende punt voor HCW gekregen door hard werken.

— HCW DAMES 1 —
Voor HCW Dames 1 stond zondag het team van Borhave 2 op het programma.

Klik voor meer informatie

Er was afgesproken om de punten in huis te laten.

Het team van Borhave stond sterk in de verdediging, zodat het moeilijk doorkomen was voor de dames van HCW.

Ze gingen de rust in met 7-10 in het voordeel van Borhave.

In de tweede helft probeerden de HCW dames meer druk te zetten in de aanval en in de verdediging meer offensief te verdedigen. Helaas redde HCW het niet om de achterstand in te halen en is de wedstrijd verloren met 15-18.

— HCW HEREN 1 —
In de vroege ochtend van 4 februari vertrokken de heren van HCW, na een lekkere bak koffie van Bij Hillen naar Lichtenvoorde voor de wedstrijd tegen Erix 2.

Bij aankomst bleek de tegenstander geen wissels te hebben en spraken ze af op tempo te spelen en zo de tegenstander moe te spelen. Dat bleek echter nog niet zo makkelijk en in de beginfase leverde dat een magere score van 0-4. Bij rust was de stand 3-8.

In de tweede helft begonnen de heren van HCW met een offensieve dekking, maar Erix wist deze met enkele stuitballen te omzeilen en zo drie keer te scoren waardoor het nog lastig leek te gaan worden voor de Heren uit Winterswijk.

Na enkele omzettingen stond de verdediging beter en ondanks wat slordigheden liep HCW langzaam uit. Uiteindelijk werd een mooie eindscore bereikt van 8-23 en kunnen de heren van HCW terugkijken op een goede en gemoedelijke wedstrijd.